Türkiye Cumhuriyeti’nin gazetesi “Resmi Gazete” dir. Devlet ile ilgili bütün kanunlar, kararnameler, yönetmelikler, tüzükler, önemli ve üst mahkeme kararları, ilan ve duyurular burada yayınlanır. Bu gazete Türkiye Cumhuriyeti’nin bir nevi “Nüfus Kağıdı’dır.”

Genel seçimden sonra da, seçim ile ilgili kesinleşen tüm bilgi ve veriler bu gazetede yayınlanır. Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimin sonuçları; seçmen sayısı, kullanılan oy, her bir partinin aldığı oylar, seçilenlerin isim ve bağlı bulundukları partiler Resmi Gazete’de yayınlanmıştır.

Genel seçim sonrası 4 Temmuz Çarşamba günü mükerrer olarak yayınlanan Resmi Gazete’de aynen şu ibare vardı: “Recep Tayip Erdoğan’ın 13. Türkiye Cumhurbaşkanı seçildiğinin tesbitine ve bu şekilde tutanak (mazbata) düzenlenmesine karar verildiği ” yazıyordu.

Ertesi gün 5 Temmuz Perşembe günü yayınlanan çok sayıdaki mükerrer Resmi Gazete’lerin birinde : “TBMM Başkanlığından yollanan yazıda 13 rakamı ile ilgili tereddütlerin görüldüğü” söylenmekle, “Yeniden karar verilerek, ‘13’ ibaresinin kaldırılmasına ve Recep Tayip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçildiğinin tesbitine karar verilmiştir” diye yazıyordu.

Bu arada ilk mükerrer sayıda, doğru bir ifade şekli olan “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı” yerine yalnızca “Türkiye Cumhurbaşkanı” sözcüğü kullanılmış, sonraki sayıda bu ibare de kaldırılarak yalnızca “Cumhurbaşkanı” sözcüğü ile yetinilmişti.

Yine Resmi Gazete’nin 5 Temmuz Çarşamba günlü mükerrer sayılarından birinde; seçim sonuçlarının ilan edildiği bir gün önceki Resmi Gazete’de ise bütün illerin sonuçları ve kazananları yer aldığı halde, “Kahramanmaraş İl’inin bulunmadığı” görüldü. Bu İl’den aday olan ve seçildiğini öğrenen kişilerin ne kadar telaş ettiğini kestirmek güç olmasa gerek. Bir gün sonra yayınlanan Resmi Gazete’de ise, bir önceki gün yayınlanan sonuçlarda “Karaman İlinin sonuçlarının iki defa yer aldığı ve Kahramanmaraş İlinin ise unutulduğu” ve hiç yayınlanmadığı görülerek yeniden yayınlanmasına karar verildiği yazılıyordu.

Değiştirilen ve alt üst edilen Devlet düzeni ile ilgili olarak da 4 Temmuz Çarşamba günü yayınlanan Resmi Gazete’de Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yer almaktaydı. İğneden ipliğe kadar ve ta 1924 yılında yayınlanan kanunlara değin, değiştirme ve düzeltmeler yapılan bu kararname ile devlet yapısına yeni bir elbise biçilmiş oluyordu.

Bu yeni elbisenin ne kadar yakışacağını ve oturacağını ise zaman gösterecekti.

Av.A.Erdem Akyüz