Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni programı gerçekleştirildi.

Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonunda gerçekleşen İbrahim Çeçen Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Vali Süleyman Elban, Ağrı 12. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ağrı İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, rektör yardımcıları, dekanlar kurum amirleri ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programa katılan Prof. Dr. Yasin Aktay ise açılış dersini yaptı.

Törende açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, üniversitenin, etkin ve yetkin olarak toplumla bütünleşmeyi çok önemsediğini söyledi. Rektör Karabulut, “Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin mensupları olarak ülkemizi, memleketimizi, milletimizi ve değerlerimizi korumak, birbirimizi severek, farklılıklarımızı da zenginlik sayarak çok şeyler başarabileceğimize inanıyorum. Çünkü sevgiyle bütünleşerek, özveri ile biçimlenen bilgi doğru ve güvenilir bilgidir.” dedi. Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüz dünyasında, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak bizim öncelikli hedeflerimiz; bilgiye erişimi kolaylaştırmak, yenilikçi ve uygulanabilir projeleri üretmek, toplumla bütünleşmek ve belki de en önemlisi, aziz milletimizin üniversitesi olmaktır” dedi.

Hem kurumsal hem de toplumsal birliktelikler oluşturarak her düzeyde işbirliğine açık bir üniversite olmayı hedeflediklerini ifade eden Rektör Karabulut, “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yayımlanan genelge ile 2019 yılının ‘Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda yapılacak etkinliklerin yanı sıra tüm akademisyenlerimden, 2019 yılında İslam bilim tarihi araştırmacısı, büyük bilim İnsanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hatırası için bir önceki yıla göre en az 1 fazla yayın yapmasını istiyorum. Bir önceki yıla göre en fazla yayın yapan akademisyenimizi ayrıca ödüllendireceğimizi de bilmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yasin Aktay, 2018- 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni vesilesiyle Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde bulunmaktan onur duyduğunu ifade ederek, Rektör Prof. Dr. Karabulut’a teşekkür etti. Prof. Dr. Aktay daha sonra “Göç, Şehir ve Üniversite” başlıklı açılış dersini yaptı.

2018 - 2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından hazırlanan müzik dinletisi ve sonrasında Resim Öğretmenliği Anabilim Dalının hazırladığı serginin açılışıyla sona erdi.