6102 sayılı  TTK’nun  ilgili  hükümlerine göre  bir anonim şirkette  bir başka tüzel kişinin  yönetim  kurulu üyesi olabilmesi  mümkün bulunmaktadır.  Buna göre,  tüzel kişi yönetim kurulu üyesi olarak  ilgili  şirkette görev yapabilmesi için   mutlak surette  yasal temsilci ataması  zorunludur.  

Yeni TTK’ya göre, tüzel kişinin   yönetim  kurulu  üyesi olarak  seçilmesi durumunda, tüzel kişi kendisinin  yönetim  kurulunda temsil edecek  bir  gerçek kişiyi tespit  edecek  ve  yönetim  kurulu üyesi olarak  kendisi  ile beraber  bu  gerçek kişiyi de  tescil  ve ilan ettirmek  zorundadır.  

Bu  tescil  ve ilanın  yapılmış olduğu  hususu  ayrıca  iştirak  eden  şirketin   internet sitesinde  yer alacaktır.  Başka bir ifade ile, sadece yönetim  kurulu üyesi olan   tüzel kişi değil, tüzel kişi ile birlikte   onun  temsilcisi  durumunda olan   atanmış  gerçek kişi de  tescil  ve ilan   ettirilecektir.  

Yönetim  kurulu toplantılarına artık tüzel kişiliğin,  tescil  ve ilan  edilen bu  gerçek kişi iştirak  edecek ve  rey  kullanabilecektir.   Buna mukabil,  gerçek kişinin  kullandığı  rey tüzel kişinin  reyi  sayılacaktır.  

Sonuç olarak,  eski  TTK’da yer alan  uygulamaya göre yukarıdaki  şekilde yapılan atamalarda  tüzel kişi değil,  temsilci  mevcut idi.   Ve bu  temsilci  bizzat  yönetim  kurulu  üyesi olarak atanmakta idi.   Yeni TTK’ya göre yönetim  kurulu üyeliğine  bizzat tüzel kişi seçilmektedir.  Tüzel kişi bu  görevini temsilci marifeti ile icra etmektedir.   Netice itibariyle kullanılan  rey  ve sorumlulukta tüzel kişiliğe ait olmaktadır.