Brezilya’nın Sao Paulo eyaletinde katedralde etrafa ateş açan saldırganın kimliği tespit edildi. Şahsın terör bağlantısı bulunmadığı ortaya çıktı.

Brezilya’nın Sao Paulo eyaletine bağlı Campinas’da dün bir saldırgan katedralde etrafa ateş açtı. Polis olayın ardından başlattığı soruşturma sonucunda saldırganın kimliğini tespit etti. Saldırganın 49 yaşındaki Euler Fernando Grandolpho olduğu açıklandı. Polis, saldırganın sabıka kaydının bulunmadığını belirterek saldırıyı kendi iradesiyle gerçekleştirmiş olması dışında başka bir ihtimal olmadığını belirtti.

Görgü tanıkları tarafından yapılan açıklamada, Grandolpho’nun ayin sırasında katedrale girdikten sonra bir banka oturduğu, ayin bittikten sonra arkasında oturanlara ateş etmeye başladığı belirtildi. Saldırganın yaklaşık 20 el ateş ettikten sonra silahıyla intihar ettiği belirtildi. Polis, saldırgan ve ölenler arasında bir bağlantı bulunmadığını açıkladı.

Saldırıda ölenlerin, Sidnei Vitor Monteiro (39), José Eudes Gonzaga Ferreira (68), Cristofer Gonçalves dos Santos (38) ve Elpdio Alves Coutinho (67) olduğu açıklandı.

Euler Fernando Grandolpho, 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından intihar etmişti.