16.03.2021 tarihinde Gebze'de haciz sırasında borçlu tarafından genç yaşta katledilen avukat Ersin Arslan davasında, Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından onandı ve tutuklu sanığın cezası kesinleşti.

EN ÜST CEZAYI ALDI

Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada, "Barolarımız ve meslektaşlarımızla birlikte takipçisi olduğumuz davada sanık, mümkün olan en üst cezayı almıştır. Her ne kadar verilen ceza merhum meslektaşımızı geri getirmese de saldırıya ve suça meyilli kişiler açısından haksız tahrik, meşru müdafaa gibi kavramların arkasına sığınamayacaklarını gösterir bir emsal olmuştur. Merhum meslektaşımız Av. Ersin Arslan'ın ailesine verdiğimiz sözü tutmuş olarak bir kez daha sabırlar diliyor; mesleğe ve meslektaşa yönelen her türlü şiddetin karşısında dimdik duracağımızı tekrar ediyoruz."

EMSAL OLMALI

"Bu cezanın, sadece avukata değil; yargının kurucu unsuru savunmaya, yargısal faaliyete, adalete, hak aramaya yönelen saldırılar için caydırıcı emsal olmasını sağlamak merhum meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş için de boyun borcumuzdur."

"Bu sebeple, Türkiye Barolar Birliği olarak tüm meslektaşlarımızı 9 Haziran 2023 Cuma günü saat 10.30'da Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesine, avukat katillerinden yargı önünde hesap sormaya davet ediyoruz." denildi.