İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, avukatların adı, soyadı ve sicil numarası kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına ilişkin ihbarlar üzerine Baro bünyesinde Çözüm Kurulu oluşturulduğunu duyurdu.

Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülderen Z. Kavak Yıldırım, TBB İstanbul Barosu Delegesi Av. Süreyya Turan, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi (AHM) Sözcüsü Ramazan Çakmakcı ve isimleri kullanılmak suretiyle dolandırıcılık mağduru olan avukatların da katılımıyla İstanbul Adliyesi’ndeki Baro Birimi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Baro Başkanı Saraç, “Baromuz levhasına kayıtlı olan avukatlarımızın adı, soyadı ve sicil numarası kullanılarak, yurttaşların dolandırıldığı ya da dolandırılmaya çalışıldığı yönünde adı kullanılan meslektaşlarımız tarafından İstanbul Barosu Başkanlığımıza çok sayıda ihbar ve bildirim yapılmaktadır” dedi. “Bu suçlar defalarca işlendiği için adı kullanılan meslektaşların telefonları susmak bilmemiş, mağdur edilmişlerdir. Mesleki saygınlıklarına saldırılmıştır” ifadelerini kullanan Saraç, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Baromuza avukatlar tarafından yapılan bildirimlere göre 2014 yılından itibaren yüzlerce İstanbul Barosu mensubunun bu mağduriyetleri yaşadığı, ismi kullanılan meslektaşlarımızın daha çok genç meslektaşlarımızın olduğu tespit edilmiştir. Yapmış olduğumuz araştırmada, ilgili meslektaşlarımızdan tüm güncel dosya bilgileri alınmış ve süreç takip edilmektedir.”

ÇÖZÜM KURULU KURULDU

İstanbul Barosu Yönetim Kurulunun göreve geldiği günden itibaren bu konuya önem verdiğini vurgulayan Filiz Saraç, “Bu konuda çalışmalar yapılmış ve Çözüm Kurulu oluşturulmuştur.. Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi için; İstanbul’daki bu tür dosyaların bulunduğu Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Baro Başkanlığımız ve Yönetim Kurulu Üyemizce görüşmeler yapıldı.  Daha etkin bir soruşturma yapılması hususları görüşüldü. Çözüm Kurulu, mağdur meslektaşlarımızla birlikte görev yapmaya devam etmektedir” dedi.

SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ

Baronun süreci takip etmekte kararlı olduğunu belirten Saraç, şöyle devam etti: “Yurttaşlarımızın ve meslektaşlarımızın alın terine göz diken, meslektaşlarımızın saygınlığını zedeleyenleri uyarıyoruz: İstanbul Barosu sizinle sonuna kadar mücadelede kararlıdır!”

MAĞDUR AVUKAT: BAROMUZ İLE BİRLİKTE TAKİBİNİ YAPIYORUZ

Mağdur Av. Aslıhan Arslantaş da yaptığı açıklamada, “İstanbul Barosu üyesi genç bir avukatım. İsmim ve avukat kimlik bilgilerim kullanılarak vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Tarafıma ulaşan mağdur vatandaşlar da çok yüksek meblağlarda dolandırıldığını iddia ederek sürekli beni aradılar. Ben de bu konuyu İstanbul Barosu yönetimiyle paylaştım. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum. Bunun takibi şu an İstanbul Barosu tarafından yapılıyor. İnşallah güzel sonuç elde edeceğimizi düşünüyoruz. Etkin bir soruşturmayla bu dolandırıcıların hukuk önünde yargılanmasını sağlamak için mücadele ediyoruz” dedi.