Türkiye kritik bir dönemden geçmektedir. PKK, devlete isyan etmiş, terör estirmektedir. Terörstlerin eylemleri doğu ve güneydoğu illerimizle sınırlı değildir. Eylemleri bütün Türkiye’ye yayılmıştır. Terör eylemlerini başlatmalarına sebep ayn el Arab’ın IŞİD tarafından kuşatılması ve Türkiye’nin ayn el Arab’ın IŞİD’den kurtarılması için istedikleri yardımı vermemesidir.

PKK teröristleri kamu binalarını, okulları, belediye otobüslerini, Atatürk büstlerini, AVM’leri hedef almışlar vahşice tahrip etmekte, yıkmaktadırlar. Ancak saldırılar okullar, otobüsler, AVM’ler, otomobiller, Atatürk büstleriyle sınırlı değildir. Teröristler polisimize, mehmetçiğimize, polis lojmanlarına da saldırmaktadır. Daha şimdiden 35 insanımız hayatını kaybetmiştir.

Nedir PKK’nın istediği? Bunu iyi bilmek ve PKK’ya karşı tavrımızı ona göre belirlemek gerekir. PKK acımasız bir terör örgütüdür. Kuruluş amacı Türkiye üzerinde mustakil bir kürt devleti kurmaktır. Açıkçası PKK, Türkiye’mizin geleceğini tehdit etmektedir. Bu konu iyi anlaşılmalı, PKK ile ona göre mücadele edilmelidir.

ABD’nin Irak’ı işgali, arap baharı adı altında Mısır’da, Suriye’de isyan çıkartılması devamlı Türkiye’mizin aleyhine sonuç vermiştir. Bunda yöneticilerimizin olayları iyi değerlendirememelerinin de rolü vardır.

1990’lı yılların sonlarına doğru PKK mehmetçiğin karşısında yenilmiş, başı Abdullah Öcalan yakalanmış, mahkum edilmiş, örgüt eylem yapamaz hale getirilmişti.

ABD’nin Irak’ı işgali PKK’nın canlanması için fırsat oldu. PKK yeniden güçlendi. Türkiye’ye terörist saldırılarını yeniden başlattı.

Suriye’de Esad’a karşı silahlı muhalefetin başlaması PKK’ya hiç beklemediği başka bir fırsat verdi. Silahlı isyancılarla mücadele etmekte güçlük çeken Esad, Suriye’nin kuzeyinde bazı bölgeleri PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye bıraktı. PYD bu bölgelerde özerk kantonlar kurdu.

Bugün IŞİD’ın kuşattığı ayn el Arap(Kobani) bu kantonlardan biridir. Kuşatma altındaki PYD teröristleri, IŞİD karşısında zor anlar yaşamaktadır. ABD uçakları havadan IŞİD’i bombalamakta, PYD’ye yardım etmektedir. Ancak kara harekatını yapmamaktadır. ABD ve AB ülkeleri ayn el Arab’a kara harekatını Türkiye’nin yapmasını istemektedir. PKK da ayn el Arab’a yardım için bir koridor açılmasını, IŞİD’e yardım edecek PKK teröristlerinin Türkiye tarafından silahlandırılmasını talep etmektedir.

ABD’nin Avrupa devletlerinin ve PKK’nın IŞİD’e kara harekatını düzenlemesini istemeleri devletimizin zekasını küçümsediklerini hatta devletimizin zekasıyla alay ettiklerini gösterir.

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin Suriye’de üç kantonu bulunmaktadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki PKK bu kantonları Türkiye’de sınırdaş olan vilayetlerimizle birleştirmek ve Türkiye’ye doğru birleştirmek emelindedir.
Şimdi ABD ve AB devletleri bizden PKK’nın amaçlarına yardım etmemizi istiyorlar. PKK’nın ne olduğunu ne yapmak istediğini çeşitli yazılarımda anlattım. Ancak şunu da bilelim ki ne ABD ne Almanya ne Fransa ne de diğer AB ülkeleri gerçek manada dostumuz değildir.

PKK teröristleri İstanbul’u adeta yıktılar. Yüzü maskeli PKK teröristleri kamu binalarını otobüsleri yakarken karşılarında hiç polis yoktu. Bütün eylemlerini hiç karşılık görmeden rahatça gerçekleştirdiler. Bu şehrin valise ve polisi o saatlerde ne yapıyordu?

Türkiye büyük bir ateşin içindedir. Bu ateşin söndürülmesi, Türkiye’nin ateşin içinden çıkarılması gerekir. Bunun için bütün devlet kurumlarımızın birlik olması, asla müsamaa ve yılgınlık göstermeden terör örgütüyle mücadele edilmesi gerekir.

Talat ŞALK
Emekli C.Savcısı

(Bu köşe yazısı, sayın Talat ŞALK tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)