Evlatlar yitip gidiyor ve anneler babalar feryat ediyor. Sokaklar suç örgütlerinin ellerinde. Suçun ve suç  örgütlerinin en önemli finansman kaynağı; bağımlılık oluşturan uyuşturucu maddeler. Madde bağımlılığı diğer suçları hem finanse ediyor, hem de bu maddeleri kullanan bireyler her türlü suçu çok büyük kolaylıkla gözünü kırpmadan işliyor.
        
Çağımızda öyle büyük ordularla ağır silahlarla savaşılmıyor. Bir toplum yok edilmek isteniyorsa, gençlik etkisizleştirilmek isteniyorsa, sinsice oynanan bir oyun var. Yeni neslimiz kimyasal bir saldırıyla karşı karşıya. Hiç kimse bu saldırının öyle uçaklardan atılacak kimyasal bombalarla filan yapılacağını düşünmesin. Ülkemize ve insanımıza karşı en büyük kimyasal saldırı başlamıştır. Bugün neredeyse kreşe giden çocuklarımız bu tehlikenin içinde ve milyonlarca insan madde bağımlılığının batağında. TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ??? BEDEN VE AKIL SAĞLIĞI KENDİ PARASIYLA YOK EDİLEN HER TÜRLÜ SUÇU İŞLEMEYE HAZIR VE SUÇ ÖRGÜTLERİNİ FİNANSE EDEN BİR NESİLLE KARŞI KARŞIYAYIZ. Bu sözlerim birilerinizin canını çok sıkabilir, hatta bu gerçeği okuyan birileriniz “yok artık o kadar da değil, abartıyorsun” diyebilir. Tehlikenin farkına varmalı ve bu sinsi düşmanla sonuna kadar, kökünü kazıyıncaya kadar mücadele etmeliyiz.  Asla şu hatayı yapmamalıyız. “Benim çocuğum akıllıdır, arkadaşları iyidir, benim çocuğum yapmaz” dememeliyiz. Kendi çocuklarımıza kötü davranışları yakıştıramayız. Ancak unutmamalıyız ki, bizim çocuklarımızda, uyuşturucu teröristleri de aynı sokakta yürüyor, aynı trafikte araç kullanıyor, aynı pazarda alışveriş yapıyor, aynı sinemaya, aynı alışveriş merkezine gidiyor. Zannedersem yolların nasıl kesiştiğine daha fazla örnek vermeme gerek yok.
          
Birileri iktidar mücadelesi verirken, birileri servetine servet katma derdindeyken, birileri makamının mevkisinin peşindeyken bir nesil kimyasal bir saldırıyla yok oluyor. YOK EDİLMEK İSTENEN GENÇLERİMİZ; GELECEĞİMİZ. GELECEĞİMİZ YOK OLURSA HEDEFLERİNİZİN VE SAHİP OLACAKLARINIZIN HİÇ BİR ANLAMI YOK…
     
Ne yapmalı??? Sorunları görmezden gelmekle ya da yok saymakla sorunlar çözülmüyor. Bİ ŞEY YAPMALI…FARKINA VARDIRMALI, FARKINDALIĞI YAŞATMALI…
     
Bİ ŞEY YAPMALI, MESELA “HAYAT AĞACI” GİBİ…Türkiye Barolar Birliği’nin önderlik ve koordinasyonunda “HAYAT AĞACI” projesiyle, avukat meslektaşlarımız hiçbir karşılık beklemeden tam gönüllülük esasıyla koydukları katkıyla hayatlar kararmasın diyerek hayat vermek için yola çıktılar. Arandığında 7 gün 24 saat telefonun başında bu konunun uzmanı, iletişim bilgileriyle donatılmış bir hukukçunun bulunacağı bir sistem kuruldu. 444 84 98 numaralı “ALO HAYAT AĞACI HATTI”  devreye sokuldu. Her çağrıya bir avukat cevap verecek. Niçin avukat? Çünkü avukatların sır tutma yükümlülüğü var. Dolayısıyla arayan kişinin hattın ucundaki meslektaşımıza vereceği her bilgi avukat  açısından  meslek sırrıdır. Rahatlıkla telefonda bu bilgilerin verilebilmesi ve avukatların kendilerine onları kurtaracak yardım elini uzatabilmesi bu şekilde sağlanacaktır. Biz avukatlar “Hayat Ağacı Projesi” ile evlatlarımızı uyuşturucu girdabından çekip kurtaran güçlü bir el olmaya karar verdik. Fakat bu yetmez. Asıl önemli olan buna hiç bulaşmamaktır. Bu kapsamda Türkiye’de gençlerimize en kolay sanatla ulaşılabileceği düşünüldü. Psikolog, çocuk psikiyatrı, sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir heyet gözetiminde bir senaryo hazırlandı. “YAŞAMI KEŞFET”  Ve bu oyun  tüm Türkiye’de sahnelenmek üzere sahneye koyuldu. Ülke çapında sanatçılarımızın muazzam desteği  alındı, daha da çığ gibi artacak.
           
Açıkça ve özetle belirtmek gerekirse, iyi insanlar bir araya geldiler ve bir nesli bir ülkeyi kurtarmak için neler yapmak gerekir buna kafa yoruyor, emek veriyorlar. Burada iki nokta var; birincisi önleyici amaçlı faaliyetlerle, eğitim çalışmalarıyla gençlerimizin bu bataklığa düşmesini engellemek için gerekli kamuoyunu ve bilinci oluşturmak. İkincisi; bu illete bulaşmış bataklığın içinde debelenen insanlarımıza bu madde bağımlısı insanlar da olabilir, onların yakınları ve çevresindeki insanlar da olabilir, o insanlara bir yardım eli uzatmak ve koordineli bir şekilde donanımlı bireylerle o insanlara yardım etmek.
           
GENÇLİĞİMİZ GELECEĞİMİZ, HAYATLAR KARARMASIN, GENÇLERİMİZ ÖLÜM BATAKLIĞINI DEĞİL, YAŞAMI KEŞFETSİNLER…


(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil Sarı tarafından 
www. hukukihaber. net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)