KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince 23-26 Kasım'da düzenlenecek Kocaeli Bilişim Fuarı kapsamında düzenlenen tasarım yarışmasını kazanan ekip, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ni (CERN) ziyaret etme fırsatını bulacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, kazanan takımın CERN seyahati elde edeceği "Mehmet Ali Kağıtçı Yenilikçi Tasarımlar Proje Yarışması"nda ön değerlendirme aşamasını geçen 20 projenin belirlendiği kaydedildi.

Yarışmaya lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilerin katıldığı ifade edilen açıklamada, organizasyonun sanayi 4.0 alanlarında özellikle nesnelerin interneti, sensörler, 3D yazıcılar, sanal ve artırılmış gerçeklik, robot ve robotik nesneler, bulut bilişim, büyük veri analitiği, yapay zeka ve makine öğrenmesi alanlarını kapsadığı aktarıldı.

Açıklamada, bu sayede sanayi 4.0 alanlarının tanıtılması, gençleri bu alandaki bilimsel ve teknolojik çalışmalara özendirmenin amaçlandığı vurgulanarak, sonuçların açıklanmasının ardından ödül töreni ve sergilemenin fuarda yapılacağı ifade edildi.

Yarışmanın 1. ve 2. aşama değerlendirmelerinin gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sabancı Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve TÜBİTAK'tan oluşan jüri heyeti önünde, ön değerlendirme aşamasını geçen 20 projenin sunumları yapıldı. Birinciliği elde eden takımın öğrencileriyle danışman öğretmeni CERN gezisine katılacak. Birinci olan takımın okuluna 3D yazıcı hediye edilecek. İkinciliği elde edecek takımın öğrencileri kişi başına 2 bin lira, danışman öğretmen ise bin lira ödül kazanacak, okuluna Biolid Robot Eğitim Seti verilecek. Üçüncülüğü elde edecek takımın öğrencileri kişi başı bin 500 lira, danışman öğretmen bin lira ödül alacak, okuluna ise Elektronik Eğitim Seti hediye edilecek."