İZMİR (AA) - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Solaris Güneş Arabaları Ekibi, Uluslararası Fransa Güneş Arabaları Yarışması'nda 2. sırada yer aldı.

DEÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa'nın Albi Yarış Pisti'nde, 25-27 Mayıs'ta bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmaya, Türkiye'den davet edilen tek ekip olan DEÜ Solaris Güneş Arabaları Ekibi, "DesTech Solaris" adlı aracıyla yarıştı.

DesTech Solaris, dört farklı kategoride düzenlenen yarışmanın son etabı "long run"ı, aralıksız 90 tur atarak tamamladı ve yarışmayı ikinci sırada bitirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Solaris ekibinin önemli bir başarı elde ettiğini kaydederek, "DEÜ olarak, alternatif enerji kaynakları konusunda çalışmalar yapıyoruz. Güneş enerjisi, geleceğin enerji kaynağıdır. Ülkemizi, Fransa'da başarıyla temsil eden Solaris ekibimizi yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

DEÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Gören de kendilerinin tasarlayıp ürettiği beşinci güneş arabası olan DesTech Solaris'in, yarışmada 392 kilometre kat ettiğini belirtti.

Bugüne kadar tasarlayıp ürettikleri araçlar içinde en yüksek hıza ulaşanın, 148,5 kilometre ile "S7" aracı olduğunu dile getiren Gören, TÜBİTAK Electro Mobil 2018 Yarışması için "DeMobil 35" elektrikli taşıtın geliştirilmesine devam ettiklerini, WSC 2019-Avustralya Yarışı için tasarımını tamamladıkları "S9" aracının da üretimine başladıklarını ifade etti.