“Sakın çıkma patika yollara
O dağlara kırlara o karlı ovaya
Yenik düşüyor her şey zamana
Biz büyüdük ve kirlendi dünya…”

Yeni Türkü’nün Telli Turna isimli şarkısının sözleri son zamanlarda kulaklarımda daha bir çınlar oldu.  Hep şu ikilemin içindeyim; acaba dünya ve insanlık hep böylemiydi, yoksa biz çocukluğumuzda farkında mı değildik. Ben de mi bir terslik var, alıcılarım fazla mı seçici, yoksa benim mi gözüme daha çok batıyor? Neden insanların yoldan, memleketin hatta dünyanın rayından çıktığını düşünüyorum? Haksız mıyım? Haksız olmayı yanlış düşündüğümü görmeyi isterim.
       
Eskiden kötü adamlar filmlerde olurdu ya da biz öyle zannederdik. Esasen herkes melekti, hep iyiler kazanırdı. Bırakın Yeşilçam  filmlerini Hollywood filmleri bile hep iyi sonla biterdi, muhakkak bir kahraman çıkar ve dünyayı kurtarırdı. BUGÜNLERİN BÖYLE OLUŞU BELKİ DE HEP ASIL KAHRAMANIN İÇİMİZDEKİ İYİ ÇOCUK OLDUĞUNU UNUTTUĞUMUZDAN VE ATINA BİNİP GELECEK KAHRAMANI BEKLEDİĞİMİZDENDİR.
       
Kirlenmemişti dünya ve bozulmamıştı insanlar. İçtiğimiz suyun, yediğimiz ekmeğin tadı vardı, dürüst, namuslu sevecen, iyi insanlar vardı. Mahallelerimizin ak sakallı ihtiyarları vardı, çocuklara şeker dağıtan, bugün sokaklarımızda çocuk tecavüzcüleri, çocuk katilleri var. Deftere yazan bakkallar vardı, yoksa bir kalemde silip, var olduğu gün alacağını alan. Sokaklarımızda top oynayan erkek çocuklar ip atlayan kızlar vardı. Şimdi onların elinde akıllı telefonlar alışveriş merkezlerindeler. Süper babaannelerimiz, anneannelerimiz vardı hatta onlar dedeydi, nineydi… Annemiz babamız bize kızdığında sığındığımız arabulucularımızdı.

Şehirlerimiz büyüdü, ailelerimiz küçüldü. Mahalleler ile birlikte iyi insanlar da yok olup gittiler. Sokaklarda çocuklar yok artık; topumuz bahçesine düştüğü için bize kızıp topumuzu kesen amcamız da yok… Sokaklarda uyuşturucu satıcıları, katiller, tecavüzcüler ve hepsinden çok lüks arabaları içinde trafik canavarları var. Sokaklardır bir toplumun aynası. Bir toplumun ne olduğunu anlamak istiyorsanız orada sokaklara bakın…O sokaklarda biz olduğumuza göre biraz da kendimize bakalım. Biz neden böyle olduk. NEDEN İÇİMİZDEKİ İYİ ÇOCUĞU VE BEKLENEN KAHRAMANI ÖLDÜRDÜK?


(Bu köşe yazısı, sayın Av. Halil Sarı tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)