İşte okuyanları gülümseyen o fobiler:

1- Telefoniafobi : Duruşması hakim değişikliği nedeniyle 6 ay sonraya bırakılan müvekkilin bu süreçte yaklaşık 58 kez araması ve dosyamda durum ne diye sorması nedeniyle oluşan fobidir. Telefon çalınca kusma hissi gibi etkiler gösterebilir.

2- Temyizofobi : Temyiz süresini kaçırdım tereddütünü sürekli bilinçaltında yaşanması fobisidir. Gece yarısı uyku bölünmeleri ve kabuslar etkileridir.

3- Dersmikalmışloofobi : Hukuk fakültesi biteli yıllar geçmiş olmasına rağmen eksik ders kalmış hissine kapılmak ve bu minvalde kabuslar görmek.

4- Müraacatafobi : Temyizofobiyle benzerlik gösterir. Duruşma kaçırdım mı hissine gündüz gece olur olmaz yerde kapılma fobisidir. Sürekli ajanda kayıt kontrolü gibi etkileri olur. Ayrıca gaz yapar.

5- Avukatafobi : Avukatın avukattan korkmasıdır. Özellikle duruşmada karşı taraf avukatına kaş altı düşmanca bakışlar olarak etki gösterir. İleri vakalarda diş gösterende mevcuttur.

6- İcraafobi : Ben icraaa yapmıycam. Deniz Ticaret düşünüyorummm. Şeklinde uzatılarak kurulan cümleler şeklinde tesirleri vardır.

7- Müeebbetfobi : Suç farketmeksizin her ceza dosyasından müebbet çıkarmı korkusudur.

8- Azilofobi : ücretini dava sonunda alacak avukatın haksız ve nedensiz azil edilme korkusudur.

Şimdilik bunlar.

hukukihaber.net