HAYATIN TA İÇİNDEN MESELELERİN ADAMI!
(Mizah İçerir.)


Bundan yaklaşık 4-5 yıl önce bir vesileyle tanıştığım bir üniversite öğrencisi kardeşimiz numaramı istedi haliyle verdim. 2-3 kez dışında yüz yüze de bir daha görmediğim bir arkadaştı. 

Çocuk yıllar geçmesine rağmen bayramları ve bütün önemli günleri pas geçmez, hatta her cuma mutlaka cuma mesajı atardı. Kendi kendime ulan çocuk ne vefalıymış iki üç kez gördü yıllardır cuma mesajı atar, bayramı seyranı pas geçmez derdim. 
Gelenek bozulmadı bugün de cuma mesajımı aldıktan sonra ardından bir mesaj daha geldi. Abi ben gidiyorum hakkını helal et yazıyordu. Allah Allah acaba neredeydi dedim önce. Sonra dedim neyse çocuğun garip bir dünyası olmalı diye geçirerek içimden nerdeydin ki yerine kibarca öyle mi helal olsun yolculuk nereye diye sordum. 

Sivas’a abi kısmetse dedi. Ulan çocuk nereliydi onu bile bilmiyordum. Nereliydi, neredeydi, nereye gidiyordu ve ne yapıyordu? 
Neyse canım sonuçta biz de geldik gidiyoruz ne önemi var dedim. Sonra düşündüm tekrar yahu bu çocuk yıllarca 2-3 kez muhabbet ettiği bir adama neden bu kadar vefa duyuyor dedim. 
Cevabı basitti tabi ve yanıtlamakta da zorlanmadım. Tabi ya dedim. Olum sen çocuğun yerinde olsan en çok kiminle muhabbet etmek isterdin? Her ne kadar dışardan mesafeli görünsem de muhabbetim yakın arkadaşlarımla çok matraktır, hem babacan adamsın çocuğun içi ısınmış dedim. Ayrıca ben olsam ben de benimle konuşurum deyip bu bahsi kapatmak istedim ki tam o esnada yeni bir mesaj geldi. Abi bana ilaç yazabilir misin dedi. Dedim yazarım tabi sonuçta ilaç da yazarım, dilekçe de, tarih de, roman da, muska da. Eğer söz konusu bir avukatsa her şeyden az çok anlamalı dedim.

Cevaben çocuğa ne ilacı diye sordum? Abi bağsur problemim var cevabı gelince kafam iyice karışmıştı. Bağkurlu musun dedim. Hayır abi bağsurluyum dedi. 

Hımm o zaman senin için de bi bağsuru yoksa yazayım bir de imzalı foto atayım ama sen hatları karıştırmış olmayasın dedim. Abi sen Doktor Ali Abi değil misin dedi. Hayır Avukat Ali Abiyim ben dedim. Çocuk ciddileşti ve resmi bir yazı tipine geçti. Yazışmayı Times New Roman 12 Puntoya ayarlayıp: Öyle mi yanlışlık oldu pardon yazdı. Önemli değil diye cevapladım. Ardından derin bir sessizlik oluştu. 

Kardeşimiz bu duruma bozulmuştu. Onca mesaj onca yatırım Doktor Ali Abi’ye değil, Avukat Ali Abi’ye gitmişti. Kim bili belki de yatırımlarının karşılığını alma vaktinin geldiğini düşünüyordu. Bunca yıllık mesajın ardından Doktor Ali Abi’yi arar istediğim ilacı online şekilde yazdırır, istediğim tetkikleri WhatsApp’tan gönderir inceletir, idrar tahlili sonuçlarını bırak at yarışı sonuçlarına bile baktırır hatta istediğim zaman da raporumu paşa paşa alırım diye düşünüyordu. 

Muhtemelen çocuğun yıllarca attığı bu mesaj trafiğinin sonuncusuydu bu. Dur çocuk gitme bozuntuya verme sen kaybedersin demek geldi önce içimden. Sonuçta Avukat Ali Abiyim ulan ben hayatın ta içinden meselelerin adamı! 

Boşanırsın ararsın, trafik cezası yer ararsın, yargılanırsın ararsın ve daha saymakla bitmez. Hem sadece sen değil enişten, bacanağın, eltin belki görümcen yedi sülalenin hukuki meselelerde bedava yardıma ihtiyacı olur, hayatın kurtulur, hem sen yıllarca yatırım yaptın büyük düşünmelisin, oysa bi yerin ağrısa gidersin aile hekimine cebinden neredeyse hiç para çıkmadan işini halleder tedavini alır gidersin. 
Ya sülalen ve bilumum çevrenin başına bir şey gelse ne yaparsın hangi avukata gider danışma cesaretini gösterirsin hem kendini düşünmüyorsun bari enişteni eltini bacanağını görümceni düşün çocuk dedim kendi kendime. 
Belli ki delikanlı kardeşimiz büyük meselelerin adamı değildi. Rapora ve birkaç reçeteye tav olmuş ona odaklanmıştı. 
Çocuğun son mesajında acı çektiği belliydi ama bağsurdan ama gelinen noktadan bilemiyorum. Sen şimdi onca yatırımı boşa yatırım sayıp trip yapıp gidiyorsun çocuk ama eltinin bacanağının görümcesine bir avukat lazım olduğunda anlayacaksın yanlışını. 

Ve belki o gün geldiğinde bu kez ben çoktan gitmiş olacağım belki Sivas belki de Vegas’a çocuk…


Avukat Ali Nar - hukukihaber.net