ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ CEZA ÖZEL SINAV SORUSU 
 
Oppa Gangnam Style ... 

Uludağ Hukuk Fakültesi ceza özel dersi öğrencilerinin hasretle beklediği Gangnam Style sınav sorusu...

1. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “2012 Sünnet Şöleni”nde Gençlik Parkında bir halk konseri vermek üzere “Gangnam Style” isimli şarkısıyla tanınan Park Jae-Sang (PSY) ve klibinde oynayanlar ( Yoo Jae-Seok/ sarı ceketli adam (Y), Noh Hong-Chul/asansördeki adam (N), Hwang Min Woo/klibin başındaki 5 yaşındaki çocuk (H)) davet edilir. PSY sahneye H ile çıkar ve dans ederek şarkıya başlar. Bu esnada coşkulu kalabalık da danslarıyla ve yanlış söyledikleri şarkı sözleriyle PSY’ye eşlik etmektedir. Şov devam ederken sahneye N çıkar ve klipteki gibi bacaklarını açar PSY de bacaklarının arasından uzanıp şarkıya devam eder. N’nin erotik figürlerine sinirlenen 80 yaşındaki Kore gazisi K, biz bunun için mi sizi komünistlerin elinden kurtardık, şuradaki Kore Şehitleri Anıtı’ndan utan diye bağırarak elindeki bastonu N’ye doğru fırlatır. Baston N’nin suratına isabet eder ve dişleri kırılır. N’nin kanlar içinde yere düştüğünü gören PSY şov devam etmeli diye düşünerek şarkısına ve dansına devam eder. Konsere sarhoş gelen S ve R ise delikanlı adam sarı ceket pantolon giyer mi bebe diye bağırarak ellerindeki bira şişelerini Y’ye atarlar. S’nin attığı şişe Y’nin dizine çarpıp kırılır. R’nin attığı şişe ise protokolde oturan belediye başkanı M’nin kafasının arkasına çarparak kırılır. Konserin karışması üzerine özel güvenlikçilere sahneye çıkma talimatı verilir. Güvenlikçilerden G, sahnede korku içinde bekleyen H’yi arbededen çıkarmak için kucağına almaya çalışır ancak çocuğu kulaklarından tuttuğu için H’nin sağ kulağı kopar. Güvenlikçileri aşıp sahneye atlayan Z, klipte kullanılan ve sahnede duran pembe plaj şemsiyesiyle PSY’nin kafasına ve göğsüne üç kere vurur. 

Hastaneye kaldırılanlardan:
- N’nin dişlerinin bir kısmının kırıldığı/düştüğü anlaşılır ve diş kayıplarının puan toplamının 22 olduğuna dair sağlık raporu düzenlenir. 

- Y’nin dizine isabet eden şişenin kırılıp dizde birkaç çiziğe sebebiyet verdiği anlaşılır ve bölge temizlenip sargı beziyle sarılır.

- Belediye başkanı M’nin Glasgow Koma Skorunun 7 olduğu ve dolayısıyla bilincinin kapalı olduğu anlaşılır. 10 gün sonra M komadan çıkar.

- Kulağı kopan H’nin sağ kulağı sağır olur, kopan kulak da bulunamaz.

- PSY’nin kafatasında kırık ve göğsünde de derin yaralar olduğuna dair rapor düzenlenir. 

Soru: Kore gazisi K, sarhoşlar S ve R, güvenlikçi G ve sahneye atlayan Z’nin cezai sorumluluklarını gerekçeli olarak belirtiniz. (40 puan)


hukukihaber.net