Bir süre sonra ekmek fırınlarının önünde yüksekçe bir yerde çıkıntılı betonun üzerine yaslanmış ayakta durmakta zorluk çeken bir genç bana bakıp bakıp sanki beni tanıyormuş gibi gülüp gülüp duruyordu.

Bu genç dışarıdan bakıldığında 13 yaşlarında boyu ise 1.80 boylarında gibiydi. Bir yandan ayakta durmakta zorluk çekerek göz göze geldiğimizde bana gülmesi uzunca bir sürdü.

Sonra yanıma gelip ve eğilerek Türk’müsün yoksa Suriyeli’misin dedi. Bende konuşmaya başlayınca Türk olduğumu anladı. Bu cevabımın ardından ben Van’lıyım dedi. Ayakta konuşmakta güçlük çekiyordu ben ise sandalye de ona bakarak konuşmaya devam ettim.

Bir rahatsızlığı olduğunu sezmiştim. Muhabbeti ilerletmek için kaça gittiğini sordum ve bana direk şu cevabı verdi:"5’e gidiyorum ve büyüyünce Avukat olacağım dedi." Bu cevabı duyunca açıkçası şok oldum. (Çünkü gittiğim yer gecekondu tarzı modern hayattan çok uzak bir yerdi. Hatta bu çocuk düğüne gelen ailelerden biri bile değildi. Civar evlerde oturan düğünü dışarı çıkmak için fırsat bilen birine benziyordu.)

Avukat olduğumu söyleyince bir şok da o yaşadı. İnanmakta güçlük çekti ve kimliği gösterince onu ikna edebildim. Ve ağzından uzunca bir söz çıktı: "Avukat Beyyyyyy Hayallerimi çalmışsınız Avukat Beyyyyyyy"  Bu cevabı duyunca ben ikinci bir şok daha yaşadım.

Bana göre çok zekice ve karşıdaki insanda çok derin hisler uyandıracak bir sözdü. O an hayatım gözlerimin önünden geçti. Başkasının hayatını yaşamak muazzam bir şey olsa gerek. Ama bizler ne kadarını anlıyoruz ki. Sonra birbirimizin adını söyleyerek tanıştığımıza memnun olduk. Gittiği okul GAP mış. Sonradan eve gelince öğrendim ve engellilerin gittiği bir okulmuş.

Bir süre sessizce yan yana oturduk. Sonra orta yaşlarda bir kişi onu evden çağırdıklarını söyleyerek onu almak için geldi. İlk defa yürürken gördüm onu aslında yürüyemiyordu. Koluna girmiş adamla bile birlikte adımlarını atmakta çok güçlük çekiyordu. O an tekrardan farklı duygular yaşadım.

Gidince gözlerimin önünde karanlıkta kayboldu ve gitti.O çocuk belki hayallerini çalan kişiyle tanışmıştı. Ya benim hayallerimi çalan kişi kim ?

Gaziantep’den Stajer bir Avukat

hukukihaber.net