Kendisine zengininden, sosyal demokratına kadar çok sayıda kişinin vekalet ücretini ödemediğini belirten avukat, Roman bir vatandaşın borcuna olan sadakatini gözler önüne serdi.

İşte zevkle okuyacağınız o paylaşım:

 Şaşırtıcı değil mi ? Kendim pek ceza işi yapmıyorum. Mesleğimin ilk yılları ne gelirse bakıyorum o zamanlar. Bir arkadaş vasıtasıyla çiçekçilik yapan bir kadın aradı. Avukat bey ben roman vatandaşıyım. Oğlumu tutukladılar. Davamıza her avukat bakmıyor dedi.

 Suçu ne dedim. Hırsızlık dedi. Yapmış mıdır dedim. Yapmış olabilir ama bir gece de 18 hırsızlık yapılmış semtte. Hepsini oğluma yıktılar dedi. Olmaz öyle şey geliyorum dedim gittim.

Ormanla sınırı olan jandarmanın baktığı bir ilçede o gece 18 hırsızlık vakası olmuş. O gece biraz fazla olmuş. Müştekileri çağırmışlar kimisinde çağırmamışlar. Hepsi bizimkini teşhis etmiş. Bizim ki resmen bir süper kahraman bir x-men aynı anda birden fazla yerde olmuş. Kilometrelerce yolu saniyeler içinde aşmış.

 O yıllar için iyi sayılacak bir rakama anlaştık. Sanıyorum 3.000. TL idi. Dediler ki 10 taksitte öderiz. Olsun dedim. Para paradır.

 Duruşmalara gitmeye başladık. Anne anlatıyor: Avukat bey inanın okula gitsin istedim. Bütün çocuklarım okusun istedim ama okullarda dışlıyorlar. Barınamıyor bizimkiler dedi :( her durusma öncesi 30-40 kişi geliyor. Ben hırsızlıktan yargılansam bir gelenim olmaz. Soruyorum gelenlere meslek nedir hepsi serbest meslek. Bizim sanık müvekkil 19 yaşında ufak tefek konuşamayan bir çocuk. 6. Ayda tahliye ettirdik. 18 suçlamanın 16'sindan beraat etti.

 Vekalet ücretim mi ? Bizim sanığın annesi her duruşma öncesi duruşma salonu önünde göğüslerinin arasından 300 TL çıkarı verirdi bana. Hepsi 5'lik 10'luk. Utanırdım ama hakkımı alırdım.

 Bu şekilde 3000 TL’nin tamamını ödediler. Kimlerde mi vekâlet ücretim kaldı. Hacı Hocayım diyen, dini dilinden düşürmeyen birçok adam vekalet ücretimi ödemedi. Kurumsalız Türkiye’nin en büyük şirketlerindeniz holdinglerindeniz diyen bir çok şirket-banka vekâlet ücretimi ödemedi. Bir çok Anadolu adamıyık diyen adam ücretimi ödemedi. Birçok sosyal demokrat ücretini ödemedi. Ama roman abla hakkimi sonuna kadar ödedi. Bir kez dahi saygıda kusur etmedi.

hukukihaber.net