İngiltere'de 10 yaşındaki bir çocuk okulda yazdığı bir kompozisyonda, 'Terörist evinde yaşıyorum' ifadesini kullandığı için polis tarafından sorguya çekildi. Lancashire kentinde ilkokula giden ve Müslüman bir aileden gelen çocuk, polise verdiği ifadede yanlış kelime kullandığını, aslında 'Teraslı bir evde yaşıyorum' demek istediğini belirtti.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Lancashire polisi, çocuğun ailesinin dizüstü bilgisayarını da incelemeye aldı. 7 Aralık'ta yaşanan olay hakkında konuşan çocuğun ailesi ise büyük bir şaşkınlık içerisinde olduklarını ve hem polisten hem de okul yönetiminden özür beklediklerini söyledi. Polisin sorguya aldığı çocuğun kuzeni ise BBC'ye yaşananlar için 'şaka gibi' dedi.

'O DAHA KÜÇÜK BİR ÇOCUK'

Çocuğun kuzeni, "Bu tür olayların 30 yaşındaki yetişkin bir kişinin başına gelmesini bekleyebilirsiniz. Ancak o daha küçük bir çocuk" dedi ve "Öğretmenin herhangi bir kaygısı olması gerekiyorsa bu kaygı sadece çocuğun yaptığı imla hatasıyla ilgili olmalıydı" diye ekledi.

İngiltere'de Temmuz 2015'te kabul edilen yasa gereği, okullardaki öğretmenler öğrencilerin radikal eğilimlerde olduğundan şüphelenirse durumu polise ihbar etmek zorunda. Yeni yasal düzenlemeye karşı çıkanlar, öğretmenlerin suçlanmamak için her olaya aşırı tepki vermeye başladığını söylüyor.

'ÖĞRENCİLERE POTANSİYEL TERÖRİST OLARAK BAKILIYOR'

İngiltere Müslümanlar Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Miqdaad Versi de, sorguya çekilen 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi gibi onlarca vakanın bulunduğuna dikkat çekerek, "Günlük hayatını sürdürmeye çalışan birçok kişiye artık güvenlik tehdidi algısıyla bakılır oldu. Artık onlara öğrenci olarak değil, potansiyel terörist olarak bakılıyor" dedi.

Çocuğun sorguya çekilmesiyle ilgili bir açıklama yapan Lancashire Emniyeti ise "Polise ihbarda bulunuldu ve Sosyal Hizmetlerden bir rehber eşliğinde sorular soruldu. Suç teşkil edecek herhangi bir bulguya rastlanılmadı ve soruşturma da açılmadı" dedi. Çocuğun gittiği okul ise olayla ilgili bir yorum yapmıyor.