Dünyanın en kanlı terörist saldırılarından biri olarak hafızalara kazınan 11 Eylül saldırısıyla ilgili mahkeme kararları arka arkaya çıkmaya başladı. Hukukihaber.net Dış Haberler Servisi’nin edindiği bilgiye göre İkiz Kuleler olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi binalarının hissedarlarının sigorta şirketlerine açtığı 4.09 milyar dolarlık tazminat davasını bu şirketlerden aldığı para karşılığı geri çekmesinin ardından havayolu şirketlerine karşı açtığı dava da sonuçlandı.
 
American Airlines ve United Continental Holdings Havayolları’nın teröristlerin uçağa binmesinde ihmali olduğunu iddia ederek Manhattten Mahkemesi’nde görülen 8.4 milyar dolarlık tazminat davasında hâkim Alvin Hellerstein rakamı 2.805 milyar dolara indirdi. Manhattten Mahkemesi’nin kararına göre American Airlines ve United Continental Holdings Havayolları, Dünya Ticaret Merkezi binalarının hissedarlarına 2.805 milyar dolar tazminat ödeyecek.


3 bin kişi hayatını kaybetmişti
Bilindiği gibi 11 Eylül 2001’de meydana gelen terörist saldırısında yaklaşık 3 bin kişi hayatını kaybetmiş ve kanlı olay tarihe, ‘dünya tarihinin en kanlı terör olayı’ olarak geçmişti. El Kaide tarafından 19 teröristle kaçırılan 4 uçaktan ikisi, Dünya Ticaret Merkezi’ne çarpmış, biri Pentagon’a çarpmış ve biri de Pennsylvania kırsalına düşmüştü.