Münih Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında Uli Hoeness, savunmasında geçmiş yıllarda vergi konusunda hatalı davrandığını kabul ederek, şimdi temiz bir sayfa açmak istediğini belirtti.

Duruşma sırasında soğukkanlı hareketleri dikkati çeken Honess, savunmasında kendisini vergi kaçakçılığı konusunda ihbar etmekle hakkındaki kovuşturmadan kurtulacağını ümit ettiğini kaydetti.

Uli Hoeness, "İddianamedeki suçları işledim. Bazı yıllarda yüksel kar elde ettim, bazı yıllarda da yüksek zarar ettim" ifadesini kullandı.

Savcının, olaya ilişkin kendi ihbarını geçersiz saydığını, bunun üzerine evinin arandığını, tutuklama emrinin çıkarıldığı ve dava açıldığını hatırlatan Hoeness, "Her şey masada olduğu için mutluyum. Benim için bu sıkıcı olayın tamamlanması için elimden geleni yapacağım" dedi.

'15 MİLYON EURO' İTİRAFI

 Vergi kaçakçılığı suçlamasıyla yargılanan Hoeness, iddianamedeki 3,5 milyon rakamından 15 milyon euro daha fazla vergi kaçırdığını itiraf etti.

 Savcı Achim von Engel ise Hoeness'i 7 ayrı olayda vergi kaçırmakla suçladı. Mahkemede okunan iddianamede, Hoeness'in toplam 3,5 milyon euro vergi kaçırdığı, 33 milyon euro geliri beyan etmediği ve mali işlemlerden zarar ettiğini beyan ederek 5,5 milyon euro menfaat sağladığı kaydedildi.

KARARIN BU HAFTA AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

 Uli Hoeness'in eşi Susi ve oğlu Florian da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. Hakim Rupert Heindl'in baktığı dava, Uli Hoeness daha önce suçunu itiraf ettiği için kısa sürecek ve toplam 4 duruşma yapılacak. Kararın perşembe günü çıkması bekleniyor.

İsviçre bankalarına yatırdığı milyonlarca avroyu beyan etmeyen Hoeness, geçen yıl ocak ayı başında ceza indiriminden yararlanabilmek umuduyla kendisi hakkında maliyeye ihbarda bulunmuştu. Öte yandan, Bayern Münihli bir grup taraftar ellerinde pankartlarla Uli Hoeness'e destek vermek amacıyla duruşma boyunca adliye önünde bekledi.