Sosyal medyada yabancılarla tanışıyor musunuz? Tanışırken ne kadar güveniyorsunuz? Siz bu sorunun cevaplarını düşünürken biz size ibretlik bir olayı aktaralım. Anna Areola-Hernandez adlı bir kadın ABD'de pek çok sosyal medya hesabı üzerinden yaş grubu oldukça düşük erkeklerle tanışıyor ve iletişim kuruyordu. Çektiği fotoğraflardan, paylaştığı iletilere kadar tamamen 15 yaşında bir genç kız olduğu imajını yaratan Hernandez, gerçek yaşı ortaya çıkınca başına büyük bir iş açtı!

Aslında 23 yaşında olan ve Arziona'da yaşayan Hernandez, 15 yaşından küçük erkek çocuklarına karşı ilgi duyuyordu ve onlarla ilişki kurmak için sosyal medyayı bir silah olarak kullanıyordu. Pek çok farklı erkek çocuğuyla ilişki yaşayan Hernandez en son 6 ay süren bir ilişkisindeki "kurbanının" annesinin gazabına uğradı. 13 yaşındaki oğlunun yeni kız arkadaşından şüphelenen anne, Hernandez'i takibe aldı ve onun 23 yaşında olduğunu öğrenince polise ihbarda bulundu.

Hernandez'in Snapchat, Tinder, Facebook, Tango, Twitter ve daha pek çok sosyal medya hesabını takibe alan polis, genç kadının kurduğu tuzağı tüm boyutlarıyla ortaya çıkarttı. Polisin hazırladığı raporda Hernandez yaşları 13-15 arasında değişen pek çok genç erkekle Hernandez'in defalarda cinsel ilişki yaşadığı yer alıyordu. "Tiny Hernandez" ve "Ana Hernandez" rumuzlarını kullanan genç kadının çok başarılı bir şekilde 15 yaşında olduğuna herkesi inandırdığı görülüyordu.





12 ayrı suçtan yargılanacak olan Hernandez'in durumu ABD'de ilginç bir olayı da ortaya çıkarttı. FOX kanalında ifşa edilen genç kadının 23 yaşında olduğu ortaya çıktıktan sonra, bir anda sosyal medyadaki takipçi sayısı artmaya başladı ve 18 yaşından büyük erkeklerden destek mesajları, beğeni mesajları almaya başladı hatta "Hapisten çıktığında görüşelim." gibi iletiler paylaşan hesaplar görüldü. Peki şimdi sosyal medyadan tanıştığınız insanlara ne kadar güveniyorsunuz düşündünüz mü?