Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, hükümeti devirmeye çalışmak suçlanan yargılanan Amerikan vatandaşını 15 yıl "ağır iş" cezasına çarptırılmasına karar verdi.
 
Pyongyang Resmi Haber Ajansı'nın haberine göre Yüksek Mahkeme, hükümeti devirmekle yargıladığı Kenneth Bae'i 15 yıl ağır iş cezasına çarptırdığını duyurdu.
 
Kuzey Kore'de "ağır iş" cezası, hüküm giyen kişinin cezasını ağır ve zorlu koşulların bulunduğu kamplarda çalıştırılması anlamına geliyor.
 
Kore asıllı bir tur operatörü Bae, geçen yıl kasımda Çin ve Rusya sınırındaki özel ekonomik bölge Rason'da tutuklanmıştı.
 
Kuzey Kore ceza kanununda, cinayet, adam kaçırma ve ülke vatandaşlarını yaralama dahil terörist eylemler için idam ya da ömür boyu hapis cezası veriliyor.
 
Ülkede 2009'da Amerikalı gazeteciler Laura Ling ve Euna Lee, izinsiz giriş ve düşmanca eylemler nedeniyle 12 yıl ağır iş cezasına çarptırılmıştı. Ling ve Lee, aynı yıl eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın Pyongyang'ı ziyaretinden sonra serbest bırakılmıştı.
 
Bae, Kuzey Kore'de 2009'dan bu yana gözaltına alınan altıncı Amerikan vatandaşı oldu. Gözaltına alınan diğer Amerikalılar, üst düzey diplomatik girişimlerin ardından serbest bırakılmış ya da sınır dışı edilmişlerdi.