Texas’ta federal mahkeme hakimi, 6 Şubat’ta, Two-Way Media LLC’nin “streaming media” patentlerinin AT&T tarafından ihlal edildiği şeklindeki Mart tarihli kararına karşı temyiz için ek süre istemini reddetti.

Temyiz için son tarih Aralık’ta geçmişti ama AT&T, kendilerine mahkemeden e-mail yoluyla gelen dosya iletilerinin, tüm karar sonrası dilekçe ve başvuruların 30 günlük temyiz süresini başlatacak şekilde Kasım ayında sonuca ulaştığı konusunda net bilgi vermemiş olduğunu belirttiler. AT&T, avukatlarının ancak Ocak ayında karar sonrası başvuru ve dilekçelerin sonuçlandığını anladıklarını ve bunu da şans eseri karar sonrası dilekçe ve başvurularla ilgili mahkeme kararlarını kendileri okuyunca fark ettiklerini belirtti. Ancak hakim bunun bir mazeret olmadığını söyleyerek, temyiz süresi uzatma isteğini reddetti.

Hakim, ‘Mahkeme, avukatların yalnızca mahkemenin Elektronik Dava Sisteminden gelen elektronik ve e-posta iletilerini dayanak almalarının yetersiz olduğu, çünkü gönderilen elektronik dosya notlarının ve iletilerin mahkemenin kararının tamamının içeriğini her zaman yansıtmadığı düşüncesindedir’ dedi. ‘Kanunlar altında geçerliliği olan mahkeme kararlarının esas içerikleridir, elektronik iletiler değil’.”


law360.com