2007 yılında kurulan ve ABD’nin en büyük yoğurt markalarından biri haline gelen Chobani’nin patronu Hamdi Ulukaya, şirketini halka açabilmek için bu hafta mahkemede eski eşine karşı ter dökecek. New York yerel medyasına göre, yargıtaya giden dava Manhattan’da görülecek.

Elazığlı Ulukaya’nın 1997’de dil öğrenmek için gittiği Amerika’da kurduğu Chobani, ülkenin en popüler yoğurt markalarından biri haline geldi. Chobani’nin değeri 2 milyar doları bulurken Ulukaya için yoğurdun Steve Jobs’ı benzetmesi yapılıyor. Ancak Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray 2012 yılında şirketin yüzde 53’ü üzerinde hak iddia eden bir dava açtı.

New York’ta çocuk doktorluğu yapan Giray, Chobani’nin temelini oluşturan bir peynir fabrikasında kendi yatırımının da bulunduğunu iddia ediyor. Hamdi Ulukaya ise Ayşe Giray’ın Chobani’de hissesi bulunmadığını savunuyor. Birkaç yıl evli kalan çift 1999’da boşanmıştı.

Bu davanın çözümü, şirket yönetimi ve geleceği açısından önem taşıyor. Çünkü Chobani’nin borsaya açılması planlanıyor. Şirketin halk arzı için de davanın sonuçlanması gerekiyor.