Eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Hollanda 'nın Lahey kentinde kurulan uluslararası mahkemede yargılanan eski Sırp lider Radovan Karaciç, iki soykırım suçlamasının birinden aklandı. 
Yargıçlar, savcıların mahkemeye 1990'lı yılların başında yaşanan iç savaş sırasında Sırp güçlerinin Müslüman ve Hırvat köylerini basıp katliam yaptığına dair yeterli kanıt sunamadığına hükmetti. 

Mahkemenin kararı, Karaciç için kısmî bir başarı olarak nitelendirildi. Radovan Karaciç, Lahey'deki mahkemenin kararıyla bir soykırım suçundan aklandı. Bununla beraber Karaciç, Srebreniça'da 8 bin Müslümanın katledilmesinde oynadığı rol de dahil, 10 ayrı suçtan daha yargılanacak. 

Mahkeme heyeti, Karaciç'in avukatlarının müvekkillerine yöneltilen 1995 yılında Srebreniça'da 8 bin Müslümanın katledilmesinde oynadığı rol de dâhil olmak üzere diğer 10 suçlamanın düşürülmesiyle ilgili taleplerini ise reddetti. Karaciç, savcıların yeterli kanıt ileri süremediğini iddia ederek, haziran ayı başında kendisine yöneltilen 11 suçlamanın düşürülmesi talebinde bulunmuştu. 

2008 yılında Belgrad'da tutuklanan Karaciç, 2009 yılından bu yana Lahey'de yargılanıyor. (Deutsche Welle Türkçe)