Oscar gecesine damga vuran olay en iyi film ödülünün yanlış açıklanması oldu. Emektar aktör Warren Beatty'nin anonsuyla en iyi film ödülü kazandıklarını sanarak sahneye çıkan film ekibi birkaç dakika sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Çünkü zarflar karışmış ve aslında en iyi film ödülünü Moonlight kazanmıştı.

Böyle büyük bir skandalla noktalanan gecede erkek ve kadın oyuncu dallarında büyük bir sürpriz yaşanmadı. Ama gecede Oscar hatta sinema ödülleri tarihine geçecek ilginç anlar yaşandı.
Moonlight filmindeki performansıyla Mahershala Ali, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı ve bu dalda heykelciği kucaklayan ilk Müslüman oyuncu olarak tarihe geçti.

AKADEMİ ÖDÜLLÜ EN GENÇ YÖNETMEN

2017 Oscar Ödüllerini kimler aldı 89. Oscar kazananları

La La Land ile en iyi yönetmen ödülü kazanan Damien Chazelle, 32 yaşında. Chazelle şimdiye kadar bu ödülü kazanan en genç lönetmen olarak tarihe geçti.

Damien Chazelle'in 14 dalda aday Akademi ödüllerine aday gösterilen filmi La La Land geceye damgasını vurdu.

Eski ekol Hollywood müzikallerine göndermeler yapan La La Land ile en iyi yönetmen heykelciği de Chazelle'in oldu. Filminin senaryosunu yazdıktan sonra neredeyse yıllar boyunca yapımcı arayan Chazelle, tam altı yıl sonra hayalini gerçekleştirdi. 32 yaşındaki Chazelle bu dalda ödül kazanan en genç yönetmen olarak da Oscar tarihine geçti.

En iyi kadın oyuncu ödülü La La Land ile Emma Stone'un, en iyi erkek oyuncu ödülü de Manchester by The Sea ile Casey Affleck'in oldu.

2017 Oscar Ödüllerini kimler aldı 89. Oscar kazananları

Emma Stone, en iyi kadın oyuncu ödülünün en güçlü adayıydı. Gecenin sonunda da yüzü gülen Stone oldu.

Gecenin mutlu kişilerinden biri de en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi olan Viola Davis'ti. Daha önce Doubt ve The Help adlı filmlerle aynı ödüle aday gösterilen Davis, bu kez Fences filmindeki performansıyla heycelciği kucakladı.

Yabancı dilde en iyi film dalında Oscar, İranlı yönetmen Asghar Ferhadi'nin Satıcı adlı filminin oldu. Farhadi, Trump'ın Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağından dolayı Oscar törenine katılmadı.
Geçen yıl 'ırkçılık' iddialarıyla gündeme gelen Oscar ödüllerinde bu yıl biraz daha farklı bir dağılım yapılmış olduğu da görüldü. En iyi yardımcı erkek ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri ve en iyi film ödülü kazanan Moonlight da bunun en çarpıcı örneği olarak gösterildi.

2017 Oscar Ödüllerini kimler aldı 89. Oscar kazananları
Daha önce iki kez en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday gösterilen Davis, bu kez heykelciği kazandı.

 "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu olurken, Damien Chazelle de Oscar tarihinde ödül kazanan en genç yönetmen unvanını elde etti.
20 kez ile Oscar’a en çok aday gösterilen kadın oyuncu olan Meryl Streep ise daha önce 3 kez kazandığı ödüle bu yıl ulaşamadı.

"ARTIK BİZDEN NEFRET EDEN 225 ÜLKEDE İZLENİYORUZ"
Kırmızı halı geçiş töreni sonrası Justin Timberlake’in "Can’t Stop the Feeling" performansı ile başlayan gecede sunucu Jimmy Kimmel esprileriyle törene renk katarken, ABD’nin yeni başkanı Donald Trump’ı eleştiren yorumlarıyla da dikkati çekti. Kimmel, "Şu anda bu yayını dünyada milyonlarca insan canlı izliyor. Artık bizden nefret eden 225 ülkede izleniyoruz. Bu harika bir şey. Ülke şu anda bölünmüş vaziyette. Çok fazla tavsiye aldım. ‘İnsanları birleştirmen, insanları bir araya getirecek bir şeyler söylemen lazım’ dediler. Ben bunu yapamam. Bu salonda tek bir ‘Cesur Yürek’ var, o da bizi birleştirmeyecek. Başkan Trump’a teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Oscarlar ırkçı gibi gözüküyordu. Artık onun sayesinde böyle bir şey yok. Filmler için ne kadar harika bir yıl. Siyahiler Nasa’yı, beyazlar da cazı kurtardı. İlerleme dediğiniz budur işte" ifadelerini kullandı.

2017 Oscar Ödüllerini kimler aldı 89. Oscar kazananları
Manchester By The Sea ile en iyi erkek oyuncu ödülü kazanan Casey Affleck konuşması sırasında duygulandı.

KIMMEL, TÖREN SIRASINDA TRUMP’A TWEET ATTI
Jimmy Kimmel, ödül töreninin başlamasından yaklaşık iki saat sonra tekrar Donald Trump’tan bahsederek, "2 saati geçti hala Donald Trump bize bir kere tweet atmamış. Endişelenmeye başlıyorum, iyi mi acaba" dedi ve tören sırasında Trump’a, "Uyanık mısın" şeklinde tweet attı. Kimmel daha sonra Donald Trump’a, "Meryl selam söylüyor" diye tweet gönderdi ve salonda kahkaha sesleri yükseldi. Bu tweetler kısa süre içerisinde binlerce kez retweet edildi.

"GELMEME SEBEBİM, ÜLKEMİN İNSANLARINA DUYDUĞUM SAYGI VE SAYGISIzCA DAVRANILAN DİĞER 6 ÜLKENİN İNSANINA OLAN SAYGIM"
Bütün dünyanın merakla beklediği Oscar ödülleri sonunda sahiplerini buldu. Toplam 14 dalda aday gösterilen La La Land filmi altı tane Akademi Ödülü'yle geceden ayrıldı. Ancak film; adını Oscar tarihine geçecek bir skandala da yazdırdı. Aynı filmdeki performansıyla  Mahershala Ali, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülü kazandı ve heykelciği kucaklayan ilk Müslüman oyuncu olarak tarihe geçti.
"Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü İran yapımı "The Salesman" kazanırken, ABD Başkanı Donald Trump’ın Müslüman ülkerin vatandaşlarına uyguladığı vize yasağı nedeniyle Oscar törenine katılmama kararı alan İranlı yönetmen Ashgar Farhadi adına ödülü Anousheh Ansari aldı. Ödülü aldıktan sonra Farhadi’nin yazısını okuyacağını belirten Ansari, şunları söyledi:
"Bu değerli ödülü ikinci kez almak büyük bir onur. Bu gece sizlerle olmadığım için özür dilerim. Gelmeme sebebim, ülkemin insanlarına duyduğum saygı ve saygısıca davranılan diğer 6 ülkenin insanına olan saygım. Sinemacılar kameralarını ortak insani değerlere çevirebilir ve farklı ülkeler, uluslar ve dinlerle ilgili önyargıları yıkabilir. Empatiye her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var."

"EN İYİ FİLM" ÖDÜLÜ EL DEĞİŞTİRDİ
İlk olarak "En İyi Film" ödülünü La La Land’in kazandığı açıklanırken, film ekibi sahneye çıktı ve teşekkür konuşması yapıldı. Ancak bir süre sonra yanlışlık yapıldığı belirtilerek Moonlight’ın "En İyi Film Ödülü" kazandığı açıklandı. Büyük şok yaşayan La La Land ekibi, Oscar ödülünü sahneye gelen Moonlight ekibine teslime etti.

 2017 Oscar Ödüllerini kimler aldı 89. Oscar kazananları
Gecenin skandal anlarının başlangıcı: Faye Dunaway ve Warren Beatty en iyi film ödülünü yanlışlıkla La La Land diye açıkladı.