Rakhine eyaletindeki şiddet olaylarından kaçanların sayısının 25 Ağustos'tan bu yana 123 bin kişinin bölgeden kaçtığı belirtiliyor. Çatışmalar Arakan Rohingya Kurtuluş Ordusu militanlarını polis noktalarına saldırmasıyla başlayan şiddet olaylarında, Myanmar Ordusu'nun büyük bir saldırıyla yanıt vermesinden Arakan Müslümanı sivillerin evlerinden kaçmaya başlamıştı. Arakan Müslümanları Myanmar'da kovuşturmaya uğrayan devletsiz bir topluluk.

Kaçanların çoğu askerlerin ve Budist çetelerin köylerini yerle bir ettiğini ve bölgeden sürmek için sivilleri öldürdüklerini belirtiyor.
Ordu ise, sivillere saldıran militanlarla savaştığını savunuyor.

Bölgedeki gelişmelerin bağımsız kaynaklarca doğrulanması çok zor, çünkü bölgeye giriş Myanmar yönetimi tarafından kısıtlanıyor. Ancak polis noktalarına düzenlenen saldırılardan bu yana Arakan Müslümanı siviller, kuzeye, Bangladeş'e doğru akın etmeye başladı.
Birleşmiş Milletler son mültecilerin tam olarak ne zaman ulaştığının net olmadığını, ancak gıda ve barınma ihtiyacı duyan mültecilerin sayısında büyük artış olduğunu belirtti.

Bölgedeki iki BM kampının tamamen dolu olduğunu söyleyen BM Sözcüsü, insanların dışarıda ya da yol kenarlarında yaptıkları barınaklarda uyumak zorunda kaldığını bildirdi.


Hürriyet