ntvmsnbc


Kony'nin çocuklara karşı uyguladığı acımasız taktiklerin anlatıldığı video 48 saat içinde internet üzerinden 50 milyon defa tıklandı. 80 bin kişi ise böyle bir eylemin başlatılmasını doğru bulduğunu belirtmek için "beğendim" seçeneğine tıkladı.

Kendisini tanrının sözcüsü ve medyum ilan eden Joseph Kony, 1987 yılından bu yana Uganda, Kongo ve Sudan sınırında 100 kilometre karelik bir alanda adeta bir kralık ilan etti. Kurduğu Tanrının Direniş Ordusu'na asker sağlamak için bu üç ülkeden çocuklar kaçıran Kony, onları köle gibi kullanıyor. Tanrının Direniş Ordusu eline düşen çocukların bir daha kurtularak, normal bir yaşama dönme şansı bulunmuyor. Kaçmaya çalışanlar öldürülüyor ve tecavüze uğruyorlar. 

2012'DE ADALET ÖNÜNE ÇIKARTILSIN
"Kony 2012" ismiyle başlatılan kampanyada Joseph Kony'nin cinayet, kaçırma, yaralama, kadınlar ve çocukları cinsel köleleştirimesine ve çocuları zorla silah altına almasına daha fazla göz yumulmadan yakalanarak, adalet önüne çıkarılması istendi.

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKARILDI
Uganda hükümetine karşı Afrika'nın en uzun süren çatışmasını başlatan 49 yaşındaki Joseph Kony'le şimdiye kadar yapılan barış görüşmeleri başarısız oldu. Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi 2005 yılında Joseph Kony hakkında yakalama emri çıkardı.

OBAMA ÖZEL BİRLİK GÖNDERDİ
Son olarak ABD Başkanı Barack Obama, 100 askerden oluşan bir özel birliği bölgeye göndererek, Kony'nin yakalanması için Uganda ordusuna yardım etmesini sağladı. Ancak bu çabalar şimdiye kadar başarısız kaldı.