İtalya'da 30 yıldır aranan 56 yaşındaki mafya lideri Pasquale Scotti, Brezilya'nın Recife şehrinde yakalandı. Scotti için "İtalya'nın en tehlikeli firarilerinden" tanımlaması yapılıyordu.

NTV'de yer alan habere göre, Napoli'de Camorra mafya grubunun başında olan Scotti, 1983 yılında 20 kişinin öldürülmesinden suçlandı ve cezaevine konuldu. Ancak 1 yıl sonra tedavi için götürüldüğü hastaneden firar etti. Interpol ile temasa geçen İtalyan polisi, yıllarca Scotti'yi bulmaya çalıştı. Mafya liderinin izi Brezilya'da bulundu ve ortak operasyon için düğmeye basıldı.

'EN TEHLİKELİLERDEN BİRİYDİ'

İtalya'daki Interpol şefi "Arşivlerdeki parmak izinden yola çıkıldı" dedi. Interpol Şefi, “Scotti okul çağlarındaki çocuklarına kendisini iş adamı olarak tanıtmış. Scotti’nin yakalanması hem İtalya, hem de Brezilya için önemli çünkü İtalyan hapishanelerinden kaçan en tehlikeli tutuklulardan biriydi" dedi.

Mafya liderinin İtalya'dan kaçtığından bu yana farklı işler yürüttüğü ve 2 çocuğu olduğu açıklandı. İtalyan mafya liderinin ülkesine iadesi için işlemler başlatıldı.