Fanatik'in haberine göre 42 yaşındaki Greg Stephen, sosyal medyada birçok erkek ve kız çocuğunu canlı yayın yapmak için kandırdığı gibi turnuvalarda oyuncuları gizlice kameraya aldı. Ayrıca oyuncuları uyurken çıplak şekilde görüntülemeye çalıştı. 

Stephen, Mart ayında tutuklandı ve Iowa'da bu büyük bir şok yarattı. 

Stephen, 400 farklı küçük çocuk adında bir disk sürücüsü olduğunu kabul etti. Bu diskte her biri 9 ve 17 yaşları arasındaki çocuklar için görevini kötüye kullanarak elde ettiği fotoğraflar ve videolar bulunduğu belirtiliyor. 

Bazı görüntüler, Stephen'ın otellerde banyolara gizlice yerleştirdiği cihazlardan elde edilmiş ve erkeklerin soyunma ve duş alma anlarından oluşuyor. Bu görüntüleri kaydeden cihazlar, banyo havlu kancası ve duman dedektörü şeklinde tasarlanmıştı. 

Stephen, uyuyan çocukların pantolonlarını indirerek de kayıtlar almış.

Yaptıkları ve planladıkları, eski kayınbiraderi Vaughn Ellison'ın Stephen'ın evinde bulduğu bir kayıt cihazından sonra ortaya çıktı. Ellison, cihazın içinde gördüğü erkek videoları sonrası polise gitti. 

Stephen'ın avukatları, Ellison'ın cihazı yasa dışı şekilde ele geçirmesinden dolayı kanıtların geçerli olamayacağını iddia etti. Fakat yargıç, bu ayın başlarında bu iddiayı reddetti. Yine de Stephen'ın karara itiraz etme hakkı bulunuyor. 

Eğer Stephen'ın itirazı kabul olmazsa en az 15 yıl hapis cezasına çarptırılacak ve bu sürede de henüz sonuçlanmamış 180 adet davası olacak ki Stephen'ın bu süreci de hapiste geçirecek.