Gazze’de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in Şucaiyye’de bugün düzenlediği saldırıda 65 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

 Bölge genelindeki saldırılarla ölenlerin 87’ye çıktığını ve bunun İsrail’in saldırılarına başladığı tarihten bu yana “en kanlı gün” olduğunu aktaran Kudra, son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısının 425’e, yaralananların ise 3 bin 8’e yükseldiğini bildirdi.

112 ÇOCUK 

 Kudra, hayatını kaybedenlerden 112’sinin çocuk, 41’inin kadın olduğunu da kaydetti.

İsrail, 7 Temmuz’da “Koruyucu Hat” adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze’ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonu başlamıştı.

ŞUCAİYYE KATLİAMI

İsrail’in Gazze’nin Şucaiyye semtinde başlattığı yoğun bombardımanda ise çoğu kadın ve çocuk 65 kişi hayatını kaybetti, 480 kişi de yaralandı.

Yerel kaynaklar, Şucaiyye’de bir ambulansın vurulduğunu, saldırılarda semt hastanesinin de hedef alındığını bildirdi. Şucaiyye’deki bilançonun daha da ağır olabileceğini belirten kaynaklar, yoğun bombardıman nedeniyle semte girilemediğini, ambulansların da hedef alınması nedeniyle yaralıların bölgeden alınamadığını ve bölgedeki bilançonun daha da ağır olabileceğini açıkladı.

NORVEÇLİ DOKTOR: BU BİR KATLİAM

 Gazze’de gönüllü olarak çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada Şecaiyye’de yaşananların bir katliam olduğunu belirterek “Bu bir katliam, Şecaiyye’ye girilmesi güvenli hale geldiğinde neler bulacağımızdan Tanrı korusun. Uluslararası topluma yazıklar olsun” dedi.

Şecaiyye’deki halk, katliamdan kaçmak için yolara döküldü. Eşyalarını almadan evlerini terk eden insanlar akın akın Gazze’nin daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere kaçıyor.

BİR GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

 Gazze’de görev yapan gazeteciler, dün İsrail makamlarından Gazze’nin güvenli olmadığı ve derhal bölgeyi terk etmeleri yönünde bir uyarı aldıklarını açıkladılar.

 Ordunun açıklamasının ardından bu sabah Halil Hamit isimli Filistinli gazeteci, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti.