Illinois eyaletinin Sycamore şehrinde 3 Aralık 1957’de yaşanan olayda 7 yaşındaki minik Maria sokak ortasında kaçırılmıştı. 
Seattle’da yaşayan McCullough, uzun yıllardır devam edilen davada sürekli olarak masumiyet savunması yapmış ancak Eylül ayında cinayetten mahkum edilmişti. Haziran 2011’de DeKalb County Hapishanesi’ne konan McCullough’un cezası, 1957’de geçerli olan yasalar doğrultusunda 20 yıldan sonra  kefalete çevrilebilir durumdaydı. 

Davada çalışan savcı yardımcılarından Victor Escarcida, sonucun kendisini memnun ettiğini belirterek, “Ne kadar uzun sürerse sürsün sonunda adalet yerini buldu” dedi. 

Escarcida, Sycamore yaşlılarının Maria’nın kayboluşunu ve cansız bedenin beş ay sonra bulunuşunu hatırladıklarını belirterek, “Görgü tanıkları bunu Kennedy suikastını hatırladıklarını gibi hatırlıyor. Maria’nın kaçırılmasının buranın halkında yarattığı travma böylesine büyük” diye konuştu.

O SIRADA 17 YAŞINDAYDI
Davanın sürdüğü dönemde savcılar o sırada 17 yaşında olan McCullough’un Maria’yla arkadaş olduğunu daha sonra küçük kızı kabloyla boğarak bıçakladığını iddia etmişti.

Ancak McCullough’un avukatı Tom McCullough, Maria’nın kaçırılmasının yarattığı tepkinin davanın gidişatını etkilediğini, birçok olası tanığın çoktan öldüğünü ve hayatta olanların on yıllar önce meydana gelen bir olayla ilgili ifade verdiğini savunmuştu.

Avukat McCullough, durumu 16’ncı yüzyıldaki Salem Cadı Mahkemeleri’yle kıyaslamıştı.

TANIKLAR KIZ KARDEŞİ VE MARIA'NIN ARKADAŞI
Avukat, müvekkilini olay yerine bağlayan herhangi bir adli tıp kanıtı olmadığını, tek tanığın Maria’nın şu an 63 yaşında olan bir arkadaşı ve McCullough’un kız kardeşlerinden biri olduğunu savunmuştu. Maria’nın arkadaşı McCullough’u 1950’lerde çekilen bir fotoğrafından teşhis etmiş, kız kardeşi ise 1994’te ölen annelerinin, ölüm döşeğinde Jack McCullough’un suçlu olduğunu söylediğini anlatmıştı.

Dava ABD’nin tutuklamayla sonuçlanan en eski davası olsa da hukukçular olayın çok eski olması ve zanlının yaşı nedeniyle hapis cezasının hangi amaca hizmet ettiğini sorgulayan açıklamalar yapmıştı.