Medya imparatoru Rupert Murdoch, evlilik sözleşmesinde 6.5 milyar dolar ödemeyi taahhüt ettiği genç eşi Wendi Deng’den boşanmak için mahkemeye başvurdu.
 
The News Corporation Başkanı medya patronu Rupert Murdoch 14 yıllık eşi Wendi Deng’den boşanıyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre 82 yaşındaki milyarder, kendisinden 38 yaş küçük Çin asıllı eşiyle olan evliliğini sonlandırmak üzere dün New York mahkemesine başvurdu.
 
Üçüncü evliliğini yaptığı Deng ile ilişkilerinin 6 ay önce bittiğini söyleyen Murdoch, ayrılık kararı aldıklarını duyurdu. Deng’den olan kızları Grace (11) ve Cloe’nin (7) velayetini paylaşmak istediği öğrenilen Murdoch’ın eski eşine vereceği tazminat ise merak konusu oldu.
 
Forbes Dergisine göre kişisel serveti en az 5.6 milyar dolar olan Murdoch, 1967-1999 yılları arasnda evli kaldığı Anna Murdoch'dan boşanabilmek için 1.7 milyar dolar ödemişti.
 
Bu boşanma davası tarihin en pahalı tazminatı olarak tarihe geçmişti. Murdoch boşanmadan iki hafta sonra Deng ile muhteşem bir düğünle dünya evine girmişti. O tarihte Dang ile Murdoch’ın evlilik sözleşmesi yapmıştı.
 
Buna göre olası boşanma durumunda Murdoch, Deng’e o tarihte 13 milyar doları bulan servetinin yarısı olan 6.5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti.