AP'nin haberine göre Fransız araştırmacılar uçakta kazadan önce bir kaç noktadan dumanlar çıktığını tespit etti. Araştırma ekibinin sözcüsü Sebastien Barthe, uçağın radardan çıkmasından birkaç dakika önce uçağın duman alarmı verdiğini tespit ettiklerini ifade etti. Sözcü "Bu genellikle yangın anlamına gelir" diye konuştu. Uçağın neden düştüğüne dair kesin bir sonuca ulaşılmadığını aktaran sözcü "Şu anda varsayımlar üzerinde duruyoruz" dedi. 

Paris'ten Kahire'ye 66 yolcu ve mürettebatla uçarken düşen Mısır Havayollarına ait uçağın enkazı Yunanistan'ın Kerpe Adası'nın güneyinde bulundu. Arama kurtarma ekiplerinin aralarında can yeleklerinin de bulunduğu uçağa ait parçaları bulduğu kaydedilmişti.


TERÖR SALDIRISI İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Enkazın bulunmasından bir kaç saat önce de Girit Adası'nın 230 mil güneyinde deniz yüzeyinde, düşen uçağa ait olduğu tahmin edilen turuncu renkli iki büyük plastik parça tespit edilmişti. Öte yandan pilotların uçakta herhangi bir sorun olduğuna dair bildirim yapmamış olmaları, terör saldırısı ihtimalini akıllara getirmişti. Yeni veriler kazanın terör saldırısı olma ihtimalini güçlendirdi.

MS804 sefer sayılı yolcu uçağında 56 yolcu, yedi mürettebat ve üç güvenlik görevlisi olmak üzere 66 kişinin bulunduğu açıklandı.

Fransa'nın başkenti Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı'ndan, Kahire'ye gitmek için yerel saatle 23:09'da havalanan uçağın, 11 bin 280 metre yükseklikte seyir halindeyken, Mısır hava sahasına girdikten kısa süre sonra radarlarla bağlantısının kesildi.