İngiltere’nin taze prensesi Kate Middleton’ın kardeşi Pippa, Paris’te garip bir skandala imza attı. Üstü açık bir arabada gezerken görüntülenen Pippa’nın şöför koltuğundaki arkadaşı, bir anda bir silah çıkartıp görüntü almaya çalışan gazeteciye doğrulttu. O anda çekilen fotoğrafta gülümserken görülen Pippa, “olaya dahil” olduğu için hapis yatabilir.

Geçtiğimiz cumartesi günü Paris’te yaşanan olayda, şöför arkadaşı silahı doğrulttuğu sırada Pippa’nın da güldüğü görülüyor. Silahın gerçek olup olmadığı bilinmiyor ama, The Sun gazetesine yapılan açıklamada “Yapılan araştırmalara göre Pippa’nın olayla ilgisi ortaya çıkarsa, soruşturma açılacak. Halka açık bir yerde yasalara aykırı bir şekilde tabanca kullanılması, tutuklanmaya ve sorgulanmaya müsait bir davranıştır” deniliyor. Middleton silahı doğrultan kişi olmasa bile, olaya dahil olduğu için hakkında soruşturma açılabilir. Soruşturma sonucunda silahın gerçek çıkması durumunda 7 yıla kadar, sahte olması durumunda da 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtiliyor.

Fransa’da birini uyarmak için bile olsa silah doğrultmak, yasalara aykırı bir davranış. Eğer bir kişinin silah ehliyeti varsa, o zaman da halka açık alanlarda asla ortaya çıkaramıyor ve silahı her zaman saklı tutması gerekiyor.

Silahı doğrultan kişinin kim olduğu tespit edilebilmiş değil. İngiliz basını adamın “olaylar durulana dek” ortalıkta görünmemeye çalıştığını düşünüyor.

Yakın çevrelerinden birisi arabanın arka koltuğunda oturan Fransız iş adamı Arthur de Soultrait ve kardeşi Marcy’nin yaşanan olay yüzünden “büyük utanç içinde” olduklarını, yetkililere açıklama yapmaya hazır olduklarını söyledi.

27 yaşındaki Pippa Middleton, Arthur de Soultrait’in Marie Antoinetee ve 14. Louis temalı partisine katılmak üzere Paris’te bulunuyordu. Bu arada Paris, fotoğraftakine benzer bir silahla 5 ayda 4 kişiyi öldüren bir seri katilin cinayetleriyle çalkalanıyor.




















Radikal