ABD’de Mormonlar’dan kopan bir tarikatın, biri resmi, 78’i gayri resmi olmak üzere 79 eşli lideri Warren Jeffs, reşit olmayan 2 kıza cinsel saldırıda bulunmak suçundan ömür boyu hapse mahkûm edildi.

Teksas’ta görülen davada Jeffs’in 79 eşinden 24’ünün 17 yaşın altında olduğu belirtilirken, ömür boyu hapse neden olan cinsel saldırıyı 12 ve 15 yaşındaki 2 kıza yaptığı öğrenildi. 10 kadın ve 2 erkekten oluşan jüri, 55 yaşındaki Jeffs’in, yargılandığı 2 suçtan toplam 119 yıl veya ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Savcılar, Jeffs’in, ‘dini tören kisvesi altında, hastalıklı bir çocuk tacizi oyunu oynadığını’ dile getirdi. Jeffs’in, 2 suçtan çarptırıldığı hapis cezalarını arka arkaya çekeceği ve 2070 yılına kadar şartlı tahliye edilmeyeceği de açıklandı. J

effs, reşit olmayan 2 kıza cinsel saldırıdan geçen hafta suçlu bulunmuştu.

Babasının eşlerini de aldı

2005’te Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) en çok arananlar listesine giren Warren Jeffs’in eşlerinden 29’unun, babası Rulon Jeffs’in eski eşleri olduğu ortaya çıkmıştı. Jeffs’in eşlerinden 56’sının da kardeş olduğu belirtildi.

Hakkındaki suçlamaların ilki, 2004’te erkek yeğeni Brent Jeffs’ten gelmişti.



79 eşi olan tarikat lideri Warren Jeffs’in ilişki kurduğu kadınlar aynı biçimde giyiniyordu.

GAZETE HABERTÜRK