Alman bir ailenin kızı olan Maria P. babasının ölümünden sonra annesinin Gaziantepli Baki C. ile yeniden evlenmesiyle yeni bir kültürle tanışmış oldu. Dokuz yaşından beri Baki C. ve annesi tarafından büyütülen ve yaz tatillerinde de Türkiye’ye gelen Maria, kısa zamanda Türk kültüründen etkilenip, Türkçe öğrenmeye ve Müslüman olmaya karar verdi. Öğrenim gördüğü okulda 19 yaşındaki Eren T. ile tanışan ve birkaç ay sonra ondan hamile kalan genç kız, sevgilisinin tehditlerine rağmen çocuğunu dünyaya getirmek istedi. Ailesinin de desteğini alan Maria, doğacak olan kızına ‘’Dilara’’ adını vermeyi istiyordu. Maria’nın üvey babası Baki C. ile telefonda görüşen 19 yaşındaki katil zanlısı Eren T.’nin babası, ‘Bizde bu hatanın sonu ölümdür’ diyerek aileyi tehdit etse de onları vazgeçiremedi.
 
Pişmanlık indirimi
 
Doğuma birkaç ay kala Maria P. ile görüşen ve doğacak olan bebeğe bir şeyler almak için genç kızı ikna eden Eren T. ve 19 yaşındaki arkadaşı Daniel M., 8 aylık hamile kızı götürdükleri ormanlık alanda bıçakladılar. Aldığı darbelere rağmen ölmeyen Maria’yı, ateşe veren Eren T., genç kadının acı içinde ölmesini izleyip olay yerinden ayrıldı. Sosyal medya hesabından sevgilisi için kayıp ilanı veren ve onun için endişelendiğini söyleyen Eren T., alman arkadaşı Daniel M.’nin polise verdiği ifadenin ardından tutuklandı. Korkunç infaza yardım eden Alman genç Daniela ve genç kızı yakarak öldüren Eren T.’nin geçen yıl çıktıkları mahkemede bir sonuca varılamamış ve dava bir sene sonraya ertelenmişti.
 
Yaşları kurtardı
 
Dün Alman yüksek mahkemesinde duruşmasına devam edilen davaya, Maria P. nin annesi ve üvey babası Baki C. de katılarak kızları için adalet aradıklarını belirtti. Genç kızı önce bıçaklayıp sonrada diri diri yakan Eren T. ve olay yerinde bulunan arkadaşı Daniel M. cinayetin işlendiği sırada 18 yaşından küçük olmaları ve pişmanlık duymaları sebebiyle yalnızca 14’er yıl hapse mahkum edildi.