BBC'nin haberine göre, Iowa'da seçimden önce yapılan anketlerde, Cumhuriyetçi aday adaylarından milyarder iş adamı Donald Trump az farkla rakiplerinin önünde görünüyordu. Ön seçimlerde başkanlık seçimine katılacak Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti adayları belirleniyor. Iowa eyaleti, diğer eyaletlerdeki seçim ivmesini etkilemesi açısından önem taşıyor.

1972'den bu yana Iowa'da ilk üçe giremeyen hiçbir aday, başkan seçilemedi. Ön seçimlerin yapıldığı ilk yer olan Iowa, yaklaşık 3 milyon nüfuslu ve ağırlıklı olarak beyazların yaşadığı bir eyalet.

Demokrat Parti'nin oylarının sayımı ise devam ediyor. İlk sonuçlara göre Demokrat Parti'de ABD eski  Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile en yakın rakibi Vermont Senatörü Bernie Şanders arasındaki fark ulusal çapta giderek kapanırken, Clinton ilk gelen ve kesin olmayan sonuçlara göre, Iowa ön seçimlerini kazanan isim oldu.

Yaklaşık 3 milyonluk nüfusa sahip İowa'da kazanan adayın başkanlık yarışını da önde götürmesi bekleniyor, 1972'den beri İowa'da ilk üçe giremeyen hiçbir aday başkan seçilemedi.