Cinayet zanlısı Arcan Çetin, Skagit County bölge mahkemesinde ilk kez hakim karşısına çıktı. Kendisine yöneltilen suçlamaları anladığını ve suçunu kabul ettiğini belirten Çetin için mahkeme 2 milyon dolar kefalet bedeli belirlendi.

Adana doğumlu Çetin, beş ayrı "birinci dereceden taammüden adam öldürme" suçundan yargılanıyor.

Associated Press'in haberine göre, duruşmada sadece sorulara "Evet sayın yargıç" diyerek yanıt veren Çetin, başka bir ifade kullanmadı. Arcan'ın avukatı da ne müvekkili hakkında konuştu, ne de gazetecilere açıklamada bulundu.

Çetin'in her bir cinayet için en az 20 yıl hapisle yargılanacağını bildirildi.

Duruşmaya bazı kurbanların yakınları ve Arcan Çetin'in annesi ile üvey babası da katıldı.

ABD'deki AVM saldırısının Türk zanlısı Arcan Çetin suçlamaları kabul etti
Arcan Çetin'in annesi mahkemede gözyaşlarını tutamadı.

Zanlının cinayetleri niçin işlediğine ilişkin soruşturmanın sürdüğü ve henüz hiçbir ihtimalin dışlanmadığı açıklandı.

Mahkeme belgelerine göre, Arcan Çetin cinayetleri bir dakika içinde işledi. Macy's mağazasında önce elbise askılarının yanında bir genç kıza ardından da kozmetik bölümündeki dört yetişkine ateş eden Çetin'in silahının şarjörünü tezgaha bırakarak mağazadan ayrıldığı belirtildi.

Seattle kentine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta yer alan Burlington kentindeki Cascade Alışveriş Merkezi'nde 23 Eylül'de düzenlenen saldırıda dördü kadın, beş kişi hayatını kaybetmişti. Arcan Çetin, saldırıdan yaklaşık 24 saat sonra yakalanarak gözaltına alınmıştı.

SALDIRI SEBEBİ BELİRSİZ

Çetin'in ABD'yi şoke eden bu saldırıyı neden gerçekleştirdiği halen bilinmiyor.

Reuters'a konuşan bir yetkili, Çetin'in herhangi bir radikal dinci terör örgütü ya da kişiyle bağlantısı olduğuna dair kanıt bulunmadığını söyledi.

Çetin'in eski kız arkadaşının, saldırının gerçekleştiği mağazada çalıştığı iddiası ise yalanlandı.

Çetin'in eski sevgilisi, polise verdiği ifadede, geçmişte bir Macy mağazasında çalıştığını ancak bu şubenin Cascade Alışveriş Merkezi'nde olmadığını belirtti.