ABD'deki bir federal temyiz mahkemesi, çevreci grupların şiddetle karşı çıktığı Shell'in Kuzey Kutup Denizi'nde Alaska kıyılarında petrol arama planını onayladı.
9. ABD Temyiz Mahkemesi, ABD'de 2011 yılında kurulan ve İç İşleri Bakanlığı'na bağlı "Bureau of Safety and Environmental Enforcement (BSEE)"nin (Güvenlik ve Çevre Uygulama Bürosu) önceki yıllardaki kira anlaşmasına uygun şekilde kabul ettiği kararı onayladı. Mahkeme, çevrecilerin Shell'in büyük bir petrol sızıntısına karşı hazır olmadığı şeklindeki argümanını reddetti.

Shell'in Sözcüsü Megan Baldino da yaptığı açıklamada mahkemenin BSEE'nin Shell'in tüm yasal ve düzenleyici gerekliliklerini karşıladığına ilişkin kararını onayladığını bildirdi.

Shell'in petrol arama konusundaki planını bu yaz boyunca uygulayacağı belirtildi.

Yasal mücadeleyi Sierra Club ve "Natural Resources Defense Council " (Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi) adlı kuruluşlar başlatırken, yaklaşık 3 ay önce de Greenpeace eylemcileri, Shell'in Kuzey Kutbu yolundaki  38 bin tonluk petrol platformunda Pasifik Okyanus'unda bulunduğu sırada bir eylem gerçekleştirmişti. Firma eyleminin sona erdirilmesi için ABD mahkemelerine başvuruda bulunurken, eylemciler hava şartları nedeniyle protestolarına son vermişlerdi.  

Shell'in 2012'de Kuzey Buz Denizi'ndeki denemeleri başarısız olurken, çalışmalar sırasında büyük tehlike atlatılmıştı.