Fort Wayne kentindeki olayın, özellikle Çad ve Sudan gibi Afrika  ülkelerinden gelen ailelerin yaşadığı bölgede gençlerin “parti yapmak” için  kullandıkları boş bir evde çarşamba günü meydana geldiği açıklandı.

Otopsi raporlarınını sonuçlarını duyuran polis yetkilileri, yaşları 17  ile 23 yaş arasındaki Muhammed Taha Ömer, Adem Mekki ve Muhammed Tayrab adlı  gençlerin ihbar üzerine evde ölü bulunduklarını, ölüm şeklinin “infaz” yöntemi  gibi göründüğünü söyledi.

Polis, ateşli silahla işlenen cinayetlerle ilgili şu anda şüpheli  kimse bulunmadığını, olayın nefret suçu olarak da görünmediğini ancak çeteler ya  da başka suç örgütleriyle de bir bağlantı bulamadıklarını ifade etti.

Kentin Güvenlik Direktörü Rusty York, “Cinayetlerin neden işlendiğini  araştırıyoruz ancak bunların nefret cinayeti olduğunu gösteren bir neden  bulunmuyor. Gençlerin dinleri ya da milliyetleri nedeniyle öldürüldüklerini  gösteren bir neden de yok” dedi.

Fort Wayne polisi, katillerin öldürülen gençlerle aynı sosyal çevreden  olabileceğini, olayla ilgili Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ekiplerinin de  soruşturma yürüttüğünü bildirdi.