Yargıç Hollister'ın da sahibi Abercrombie & Fitch şirketinin, iş saatlerinde başörtüsünü çıkarmadığı gerekçesiyle Khan'ı kovmasının "adil olmadığına" karar verdi.

Khan 18 yaşındayken yaşanan olayla ilgili karar dün açıklandı. Khan ABC News'e yaptığı açıklamada, "Yöneticim başörtümle ilgili kaygılarını dile getirdi. O zaman söyledikleri şeylerin uygunsuz olduğunu hissettim" dedi.

Genç kadın başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için işten çıkarıldı. Şirket 11 gün sonra "Başörtü takma, gel işin senin" çağrısı yapsa da Khan bu teklifi kabul etmedi. Şirket, mahkemede başörtüsünün satışları olumsuz etkilediğini savundu ancak hakim buna herhangi bir delil gösterilemediği için savunmayı yetersiz buldu ve Khan'ın lehine karar verdi.

Şirket daha önce de 2006 yılında CEO Mike Jeffries’in verdiği bir röportajda sarf ettiği sözler nedeniyle zor bir dönem yaşamıştı. Jeffries, şirketin ürünlerini iyi görünümlü insanlar için ürettiğini, diğer insanlara uygun olmadığını söyleyerek büyük tepki toplamış, şirketin mağazalarının önünde protestolar düzenlenmesine neden olmuştu.