Başkent Washington ve ABD’nin Doğu yakası, dün akşam saatlerinde 5.9 büyüklüğünde bir depremle sarsılması büyük panik yarattı. Ülkenin California’yı içeren Batı yakasında sık sık depremler yaşanırken, Doğu yakasının alışık olmadığı sarsıntılar, binlerce kişiyi sokaklara döktü. Sarsıntı, kuzeyde New York, güneyde North Carolina, Batıda Ohio’ya kadar uzanan bir hatta hissedildi. Depremin merkezine yakın olan başkent Washington’da Beyaz Saray, Pentagon, Dışişleri Bakanlığı gibi devlet binaları boşaltıldı.
New York’ta da JFK Havalimanı’nda trafik durdu. İnsanlar artçı şok korkusuyla günü sokaklarda geçirirken depram sonrası kargaşayı 11 Eylül’deki gibi bir saldırı zannedenler de paniğin artmasına neden oldu.

CEP TELEFONLARI KİLİTLENDİ
Merkez üssü Washington’a 150 km uzaklıktaki Virgina’nın Mineral kenti olan ve yerin 7.5 km altında meydana gelen depremde herhangi bir can kaybı rapor edilmedi. Ulusal Katedral ve Ekvator Büyükelçiliği’nde hasar meydana geldiği öğrenildi. Virgina Ulaştırma Departmanı Sözcüsü Joan Morris ise yol ve köprülerde herhangi bir zarar yaşanmadığını açıkladı. 1897’den beri Virginia’da rastlanan en şiddetli sarsıntı yüzünden Washington’da telefon sistemi çöktü, cep telefonları kullanıma kapandı. AT&T ve Verizon şirketleri, hizmetin aşırı yüklenme yüzünden aksadığını, altyapının bir zarar görmediğini duyurdu. Metro hizmetleri durdu. Virginia’daki iki nükleer santralde de reaktörler kapatıldı.

JAPONLAR HARİÇ HERKES KAÇTI
Deprem olduğunda Dışişleri Bakanlığı’nda günlük basın toplantısı henüz bitmişti. Sarsıntıyla birlikte bazı muhabirler koşarak dışarı kaçtılar. Özellikle Japonlar ve bazı gazeteciler ise hiç istiflerini bozmadı.



Radikal