WASHINGTON - ABD'nin ilk Türk üniversitesi başkent Washington'da hizmete açılıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin 17 Mayıs’ta açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması beklenilen ABD’deki ilk Türk üniversitesi’nin bir özelliği de Beyaz Saray’a komşu olması.

"Kampüsüm Dünya" anlayışıyla dünyanın farklı noktalarına yerleşke ve kampüsler açan, merkezi İstanbul'daki Bahçeşehir Üniversitesi'nin yeni adresi Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington oldu.

Yaklaşık dokuz yıl önce Washington'a "Harriet Fullbright" ismiyle dil okulunu hizmete sokan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları buradaki yatırımlarını büyüterek ABD'deki ilk Türk üniversitesini açıyor. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları'na ait Washington DC'deki Harriet Fullbright dil okulu 2004 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılmıştı.

YÜCEL: ÖĞRENCİLERİMİZ BİRER DÜNYA VATANDAŞI OLACAK

ABD’de ilk Türk üniversitesini açmanın gururunu yaşadığını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ABD'deki yeni kampüsümüz Washington DC'de çeşitli alanlarda tüm dünyadan öğrenci ve akademisyenlere açık olacak. Bu zinciri genişletmek için sınırlarımızı geniş tuttuk ve Türkiye'nin uluslararası bağlantıları ve işbirlikleri en kuvvetli eğitim grubu olduk.Öğrencilerimize birer dünya vatandaşı olmaları hedefiyle eğitim veriyoruz. Bu amaçla da dünyanın farklı ülkelerinde kampüsler açtık. Berlin, Hong Kong, Boston, Toronto, Silicon Valley, Roma ve Bakü bunlardan birkaçı. Washington'da da bir dil okulumuz vardı. Şimdi ABD yatırımlarımızı üniversite ile taçlandırıyoruz. Bundan böyle ABD'de bir Türk üniversitesi olarak var olacağız. Öğrencilerimiz dünya siyasetini yerinde takip edecek " dedi.

YAŞAYARAK ÖĞRENME MODELİ

Bir tek kampüse bağlı üniversite eğitiminin artık dünya gerçekleriyle bağdaşmadığını söyleyen Enver Yücel "Öğrencilerimizin eğitim hayatlarını yaşayarak öğrenme felsefesiyle tamamlamalarını istiyoruz. Bu nedenle mimari ve tasarımı İtalya'da, yazılım ve girişimciliği Silicon Valley'de, iletişim ve hukuku Berlin'de öğrenmeleri için yurtdışı kampüslerimizi açtık. Şimdi de ABD'deki yeni kampüsümüz Washington DC'de çeşitli alanlarda tüm dünyadan öğrenci ve akademisyenlere açık olacak. Bu zinciri genişletmek için sınırlarımızı geniş tuttuk ve Türkiye'nin uluslararası bağlantıları ve işbirlikleri en kuvvetli eğitim grubu olduk" dedi.

TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI BAĞLANTILARI EN GÜÇLÜ ÜNİVERSİTESİ

Türkiye'nin uluslararası bağlantıları en güçlü üniversitesi olan Bahçeşehir Üniversitesi'nin yurtdışı kampüsleri hem Türkiye'de giden hem de dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilere eğitim veriyor. 93 ülkeden bini aşkın yabancı öğrencinin eğitim gördüğü Bahçeşehir Üniversitesi, öğrencilerini uzmanlaşacakları alanlarla ilgili yurtdışı kampüslerinde deneyim kazanma olanağı sağlıyor. Washington DC'de açılan ve bina mülkü kendisine ait olan yeni kampüsüyle Bahçeşehir Üniversitesi, Beyaz Saray'a da komşu olacak. Önümüzdeki yaz döneminden itibaren öğrencilere kapılarını açacak olan Bahçeşehir Üniversitesi Washington DC kampüsünde sömestr dışı dönemlerde de kısa süreli eğitim programları düzenlenecek.



ANKA