Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'gerekirse Facebook ve Yourube'u kapatırız' sözleri ABD tarafından kaygı ile karşılandı. ABD Dışişleri Bakanı Jen Psaki, gündelik basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Mart seçimlerinden sonra sosyal medya siteleri Youtube ve Facebook'un kapatılabileceğine ilişkin söleri dolayısıyla kaygı duyduklarını açıkladı. 

 
Psaki, Türkiye'nin ifade özgürlüğüne saygı duyulmasına yönelik sözlerini yerine getirip, sürdürmesini beklediklerini belirtirken, "Özgür ve bağımsız medyanın açık toplum ve hesap sorulabilir bir hükümetin vazgeçilmez kurumları olmaları gerekir. Bütün demokrasilerin, değişik seslerin yükselmesi, basının özgür ve kısıtlanmaması ile ilerleyip güç kazandığına inanıyoruz" diye konuştu.

Başbakan: Gerekirse Youtube ile Facebook'u kapatırız
 
CPJ'DEN ERDOĞAN'A SOSYAL MEDYA TEPKİSİ
 
Erdoğan’ın, Facebook ve Youtube sitelerine erişimi Türkiye’de yasaklamaya yönelik sözleri üzerine açıklama yapan Gazetecileri Koruma Komitesi (Committee to Protect Journalists-CPJ) ise, “bu paylaşım sitelerinin toplum üzerinde olumsuz etki yarattığı” yönündeki söylemleden kaygı duyduğunu duyurdu. Açıklamada, “Başbakan Erdoğan ve hükümetine sansürü durdurma, bilginin akışını önlemek için sansürle tehdit etmeyi durdurma çağırısında bulunuyoruz” denildi. CPJ, sosyal medyanın Erdoğan’ın iddia ettiği gibi toplum üzerinde olumsuz etki yaratmadığını savundu.