Böyle 'siber dolandırıcılık' görülmedi... ABD tarihinin en büyük bilgi hırsızlığını gerçekleştirdiği öne sürülen çete hakkında iddianame tamamlandı. Buna göre, iddianamede adı geçen 4 Rus ve 1 Ukraynalı zanlı 7 yıl boyunca uluslararası 10’dan fazla şirketin sistemine sızarak müşteri bilgileri ve 160 milyon kredi kartı numarası çaldı. Daha sonra bu bilgileri sattıkları belirtiliyor.

300 MİLYON DOLAR KAYIP

Euronews'in haberine göre, iddianameyi hazırlayan Paul Fishman, zanlıların finans şirketlerini 300 milyon dolar kayba uğrattığını tahmin ettiklerini söyledi. Fishman ayrıca zarara uğrayan firmaların isimlerini açıkladı:
 "Bilgisayar korsanları ve yardımcıları 17 kez veri yasası ihlalinde bulundu. Bu ihlaller, Nasdaq, 7/11, JC Penney, Heartland Payment ile Euronet Worldwde ve Global Payment gibi büyük kredi kartı işlemcilerin sistemine sızmayı kapsıyor."

VİSA'DAN 800 BİN KART NUMARASI

Orta ve küçük ölçekli firmaların kredi kardı işlemlerini yürüten Heartland-Payment’ın, 200 milyon dolarla en büyük kayba uğrayan firma olduğu kaydedildi. En yaygın kredi kartı ağı Visa’dan ise 800 bin kart numarası çalındığı ancak şirketin bu hırsızlıktan mali açıdan etkilenmediği iddianamede yer aldı.