Devlet Başkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Park, Adalet Bakanı Kim'den geçen hafta istediği istifasını kabul etti.

Devlet Başkanın, halkın güvenini yeniden kazanmak için halihazırda sekiz yardımcısını görevden almış ve yeni bir başbakan adayı önermişti.

Park'ın, eski dostu Choi Soon-sil'in, resmi görevi bulunmamasına rağmen önemli devlet işlerine müdahil olduğunun ortaya çıkmasıyla patlak veren skandala tepkiler artarak devam ederken başkent Seul'de bir aydan fazladır her cumartesi yüz binlerin katılımıyla gösteri düzenleniyor.

Park ile ilişkisini kullanarak iş adamlarını bazı vakıflara bağış yapmaya zorlamakla da suçlanan Choi'nin, kültür ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği iddiasıyla da yargılanıyor.

Skandalın, Park'ın ülkede gelecek yıl yapılacak genel seçimlerden önce popülaritesini önemli ölçüde azalttığı belirtiliyor. Bazı muhalefet partileri de Park'a istifa çağrısında bulunuyor.

Güney Kore'de yapılan bir ankete göre, Park'a kamuoyu desteği yüzde 4'e kadar düştü.

Park Geun-hye, 2012'deki devlet başkanlığı seçimi kampanyası sırasında ve 2013'te göreve başladığında Choi Soon-sil'in, konuşma metinleri ve halkla ilişkiler konularında kendisine yardımcı olduğunu ancak bu durumun o dönemde sona erdiğini belirtmiş ve halkından özür dilemişti.