Sözcü, bugün Berlin'de yaptığı açıklamada, "Görev süresinin sona ermesiyle birlikte dokunulmazlık da kalkmıştır. Bu, görev süresinin sona erme sebebinden bağımsız olarak geçerlidir" şeklinde konuştu. 

Bakanlık sözcüsü, Wulff'un görev süresinin bugün itibarıyla sona ermesiyle birlikte Hannover Savcılığının soruşturma açmak için Wulff hakkında Federal Meclis'ten talep etmiş olduğu dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin yazının da artık hükümsüz olduğunu kaydetti. 

Hannover Savcılığı da, Wulff hakkındaki soruşturmalara yarın başlanabileceğini duyurdu. 

Savcılık, Wulff hakkında Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle ortaya atılan iddiaları araştırabilmek amacıyla dokunulmazlığının kaldırılması için Federal Meclis'e başvuruda bulunmuştu. 

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) teşkilatının genel sekreteri Oğuz Üçüncü, yaptığı yazılı açıklamada, Wulff'un her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı olarak son yaptığı konuşmada da gelecek için önemli sinyaller verdiğini belirterek, Wulff'un, İslamiyet'in Almanya'ya ait olduğu şeklindeki konuşması ve geçen yıl aşırı sağcıların kurbanlarını dile getirdiği Noel Bayramı konuşmasıyla da Müslümanların büyük sempatisini kazanmış bir insan olduğunu ifade etti. 

Wulff'un, konuşmasında, ülkenin gücünün çeşitliliğinde yattığını da dile getirdiğine işaret eden Üçüncü, Wulff'un böylece kendisinden sonra gelecek cumhurbaşkanına da, toplumun içindeki birlikteliği sağlama gibi önemli bir sorumluluğu devretmiş olduğunu kaydetti. 

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi tarafından yapılan açıklamada da, Wulff'un, eşi Bettina ile birlikte dünyaya açık bir Almanya için çaba harcadığı belirtilerek, Wulff'un istifasına saygı, aynı zamanda istifasından dolayı büyük üzüntü duyulduğu ifade edildi. 

Wulff'un, dini azınlıkların hakları için yaptığı girişimlerin ve Almanya'nın tarihindeki karanlık sayfalara karşı sergilediği hassas tutumun da her zaman takdir görmüş olduğu kaydedildi. 

Alman Katolik Kiliseleri Başkanı Başpiskopos Robert Zollitsch de, Wulff'un çok yönlü çalışmalarını ve verdiği önemli sinyalleri takdir ederek, Protestan olmasına rağmen Papa 16. Benediktus'a Almanya ziyareti sırasında göstermiş olduğu büyük sıcaklığa da teşekkür etti.



AA