İtalya'yı dün şoka uğratan ülkenin en büyük adliyelerinden birinde meydana gelen silahlı saldırının detayları belli olmaya başladı.
      
Biri hakim, biri eski avukatı, biri de eski iş ortağı 3 kişiyi vurup, aralarında yeğenin de olduğu 2 kişiyi de yaralayan Giardiello'nun, bütün bunları yaptığı Milano Adliyesi'ne nasıl girdiğine dair çok merak edilen soruların yanıtları basına verdiği ilk ifadesinde ortaya çıkmaya başladı.
      
"Kontrol noktasında eğer beni silahla geçiriyorlarsa ben bunu yapacağım diye düşündüm" diyen zanlı, avukatların giriş-çıkış yaptığı kapıdan geçerken herhangi bir avukat kartı ya da başka bir kart göstermediğini ifade etti.
      
Zanlı, cinayetleri işledikten sonra adliyeden sakin bir şekilde ayrıldığını söylerken, polislerin, eğer kendisini Vimercate'de durdurmasalardı o gün mahkemede olmayan başka bir ortağını daha vurmaya gittiğini dile getirdi.

      
Claudio Giardiello'nun mahkemelerin, yargıçların kendisini mahvettiğini savunarak, "Yargıçlardan nefret ediyorum. Hepsi onların suçu" dedi.
      
Basına yansıyan haberlerde Brescia Cumhuriyet Savcılığı'nın, 57 yaşındaki zanlı Giardiello hakkında hazırladığı iddianamesinde kasten adam öldürme, cinayete teşebbüs ve ciddi şekilde yaralanmalara yol açma suçlamalarından oluşacağı belirtildi. Giardiello'ya katliam yapmak suçlamasının da yöneltilebileceği ifade edildi.
      
Tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Giardiello'nun esas sorgusunun pazartesi günü yapılacağı kaydedildi.
      
Bu arada, sabah saatlerinde dün saldırının gerçekleştiği saatte Milano Adliyesi'nde olağanüstü toplanan İtalya Hakimler Birliği üyesi hakimler de, saldırıyı protesto edip, ölenleri anarken, yargıçlar ve yargı mensupları için saygı istediklerini dile getirdi.
      
Saldırının gerçekleştiği adliyede yargıç Fernando Ciampi'nin odası ile duruşma salonu mühürlenirken, odanın önüne çiçekler koyuldu.

>> Sanık adliyede hakim ve avukatı öldürdü!