İranlı Öğrenci Haber Ajansı'na bir mülakat veren Mahmud Basiri, eski liderden izin almadan Ahmedinejad rolünü oynamayacağını söyledi.

Eski cumhurbaşkanından neredeyse 10 yaş büyük olan Basiri, 2005 yılındaki seçimlerden sonra yasaklandığını ve avukatlardan "sahneye çıkmasına izin verilmediğinin farkında olup olmadığı" sorusu geldiğinde yasağın farkına vardığını söyledi.

Olayın 2005'te, Ahmedinejad'ın seçimleri kazanmasından sonra meydana geldiğini söyleyen Basiri, "Başta gülüp geçtim. İnanmamıştım. Ama söylentiler giderek bir gerçeğe dönüştü." dedi.

Bir iki oyuncu arkadaşından başka kimsenin, yasaktan sonra neler yaşadığını umursamamasından sitemle söz eden İranlı oyuncu, yasaklamadan sonraki 8 yıl süresince, eski televizyon şovlarının kliplerinden bile çıkarıldığını söyledi.

Kendisinin kimseyle bir sorunu olmadığını ve aslında bireylerle alay eden tiplemelere de karşı olduğunu belirten Basiri, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilişkili bir film projesini de geri çevirdiğini kaydetti.

Bununla birlikte Mahmud Basiri, günün birinde izin alırsa, eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad rolünü oynayabileceğini de belirtti.

66 yaşındaki Basiri, uzun oyunculuk yaşamında daha çok televizyon komedilerindeki rolleriyle tanınıyor.