HUDOC Türkçe arayüzü için tıklayınız…


HUDOC Türkçe arayüz kullanım kılavuzu için tıklayınız…


AİHM Başkanı Dean Spielmann, bugün Mahkemenin içtihat veritabanı HUDOC’un, kısmen Türk Hükümetinin gönüllü katkısıyla finanse edilen Türkçe versiyonunu kullanıma sundu. Veritabanının kullanıma sunulması, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in Mahkeme’yi ziyareti vesilesiyle gerçekleştirildi.

Başkan, “Mahkeme; karar ve yayınlarımızın pek çoğunun tercüme edilmesi de dâhil olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı’nın, içtihatları yayma faaliyetlerimize sağladığı destek seviyesinden etkilenmiştir. Bunların tümü, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ulusal düzeyde daha etkin bir şekilde uygulanmasına büyük katkıda bulunmaktadır ve diğer devletlere örnek teşkil edebilir." dedi.

Türkiye ve İnsan Hakları Güven Fonu'ndan gelen katkılar sayesinde, HUDOC hâlihazırda 2 bin 600'den fazlası Türkçe olmak üzere, mahkemenin Türkiye hakkındaki kararlarının tamamı dahil, 27 dilde yaklaşık 10,000 tercüme içeriyor.

Mahkeme ayrıca, kayda değer sayıda belgenin Bulgarca, Yunanca, Macarca, Rusça ve İspanyolcaya tercüme edilmesine de yetki verdi.

HUDOC Türkçe arayüzü için tıklayınız…


HUDOC Türkçe arayüz kullanım kılavuzu için tıklayınız…